NOLE TREĆI PO UKUPNOJ ZARADI NA LISTI TENISERA: Federer nije prvi, već skroz neočekivani čovek, a u pitanju je srpski kum!
Foto: Printscreen/Youtube

otkud ovaj?

NOLE TREĆI PO UKUPNOJ ZARADI NA LISTI TENISERA: Federer nije prvi, već skroz neočekivani čovek, a u pitanju je srpski kum!

Novak Đoković zaradio je 3,8 miliona dolara za pobedu na US Openu, čime je prestigao Rodžera Federera na vrhu liste zarada samo na turnirima.

Objavljeno:

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nalazi se na trećem mestu po ukupnoj zaradi, a nećete verovali ko zauzima prvu poziciju pomenute liste.

Novak Đoković je zaradio 3,8 miliona dolara za pobedu na US Openu, čime je prestigao Rodžera Federera na vrhu liste zarada samo na turnirima. Srbin je zaradio 119.100.000 dolara od nagrada na turnirima, Federer je drugi, (117.700.000 dolara), dok se na trećem mestu nalazi Španac Rafael Nadal.

Ipak, najbolji teniseri ostvaruju prihode i van terena, pa tako Đoković po Forbsu godišnje zaradi preko 22 miliona dolara, a Rodžer Federer se nalazi na prvom mestu, pošto ima jače sponzorske ugovore od srpskog tenisera.

No, ovde je reč o ukupnoj zaradi, tu se Novak nalazi na trećem mestu, drugi je neočekivano Federer, a na vrhu ove liste nalazi se čovek koga bi se retko ko setio.

Naime, na prvom mestu liste tenisera koji su najviše zaradili za života nalazi se Rumun Jon Cirjak, venčani kum Slobodana Bobe Živojinovića i Lepe Brene.

Bivši rumunski teniser nije bio najbolji teniser, pogotovo ne u singlu, ali kada je reč o biznisu - tu je neprikosnoven.

Cirijak je vlasnik Mastersa u Madridu, a ima poslove u bankarstvu, osiguranju, autoindustriji, turizmu... Trenutno zapošljava oko 20.000 ljudi u firmama.

Srpskoj javnosti, međutim, Jon Cirijak je poznat po tome što je venčani kum Lepe Brene i Slobodana Živojinovića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.