Niko to nikad nije radio kao što to radi Novak: Pre 10 godina je nabio Đokovića u ormariće u svlačionici i hteo da ga prebije, a sad izgovara ovo!
Foto: AP

Bili su na ivici tuče

Niko to nikad nije radio kao što to radi Novak: Pre 10 godina je nabio Đokovića u ormariće u svlačionici i hteo da ga prebije, a sad izgovara ovo!

Amerikanac je tokom karijere često imao pik na srpskog tenisera, ali sada je promenio ploču

Objavljeno:

Nižu se hvalospevi o Novaku Đokoviću sa svih strana. Najbolji srpski teniser je osvojio US open i potvrdio da je trenutno najbolji igrač planete, iako to ATP lista ne pokazuje trenutno.

Sa time su saglasni i brojni teniski stručnjaci i bivši asovi, a jedan od njih je i bivši svetski broj 1 Endi Rodik, koji je tokom karijere imao i žestokih sukoba sa srpskim teniserom.

U intervjuu koji je dao za sajt Asocijatije tenisera (ATP), Amerikanac je u superlativima govorio o Srbinu i naveo da mnogi propuštaju da napomenu sa kakvom lakoćom srpski teniser svoje protivnike ubacuje u svoj sistem igre.

Endi Rodik je nahvalio Novaka Đokovića, iako su u prošlosti imali sukobe
Endi Rodik je nahvalio Novaka Đokovića, iako su u prošlosti imali sukobe foto: AP

- O jednoj stvari se ne priča, a to je kako je Novak, zapravo, sposoban da suparnike natera da igraju baš kako on to želi. Ma, niko to u istoriji ovog sporta nije radio s takvom lakoćom kao on - rekao je Rodik.

Ubedljivih 21:3 protiv Južne Afrike na startu Svetskog kupa jasno govore da je, iako podmlađena, vaterpolo reprezentacija Srbije za većinu nedodirljiva. Kvota ne keca iznosi 1,22. Pogledajte sve MOZZART kvote za utakmicu Srbija – SAD.

On je dodao i da je u tom segmentu srpski tenisert najbolji u istoriji.

- Nole tako lako menja težište igre... Mislim, i Andre Agasi je bio odličan kada je pogađao same ivice terena, ali Đoković to radi i sa osnovne linije. Uostalom, kada je tamo, nema nikakav problem da igra duge, baš duge poene, u kakvoj god da je situaciji, što nekima koji ne vole tenis može da se čini kao lak zadatak, a zapravo je vrlo težak. Međutim, nije poenta njegove igre da nekog 'oduva' s terena (razornim udarcem koji će rivala naterati da napusti igralište), već on sve vreme diktira igru, konstantno tera suparnika da radi ono što Đoković želi i to je nešto što se ne hvali dovoljno.

Novak Đoković i Endi Rodik su baš na US openu imali i fizički sukob
Novak Đoković i Endi Rodik su baš na US openu imali i fizički sukob foto: EPA/Jason Szenes

Za mnoge su ovakve reči Rodika iznenađenje, jer je poznato da je čestzo tokom karijere umeo da kritikuje i proziva Đokovića, a jednom je čak imao i fizički sukob s njim u svlačionici posle meča na US openu.

- Desio mi se jednom jedan sukob u svlačionici, sa igračem... Neću vam reći njegovo ime, reći ću vam samo da se rimuje sa Šmovak Šmoković. Bilo je to na jednom US Openu. Pričao sam provokativno, a on je onda izašao i 'izuo' me na terena (6:2, 6:3, 3:6, 7:6(5) prim. aut.). Deklasirao me je baš kao što je hteo, ali je onda 'cvrkutao' posle toga. Znate, čim je ušao u svlačionicu, zaleteo sam se na njega i, uhvativši ga, gurnuo ga uz ormariće. E, onda sam shvatio da je njegov trener (Gebhard Fil Grič je tada ušao u svlačionicu) malo veći od Donovana (Mekneba, bivšeg NFL kvoterbeka, 188 cm visok, 109 kg težak, koji je zajedno se Rodikom te 2013. radio jedan TV šou na Foksu). Kada sam pogledao koga ja imam uz sebe, a moj trener je otprilike bio metar i 73, uz nekih 59 kilograma 'težine' - pa je samo mogao da beži između kišnih kapi, vrlo brzo sam se odmakao. Da nisam, voz bi me pregazio - ispričao je 2013. godine Rodik u jednoj emisiji prisetivši se incidenta iz 2008. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.