Novak se zahvalio Rafi i Rodžeru zbog poraza! Vajda: Đoković sustiže Federera i Nadala!
Foto: Profimedia

stižeš ih legendo!

Novak se zahvalio Rafi i Rodžeru zbog poraza! Vajda: Đoković sustiže Federera i Nadala!

Nekada su bili baš daleko, sada su nikad bliže

Objavljeno:

Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića, rekao je da srpski teniser ponovo igra svoj najbolji tenis, i da po broju osvojenih grend slem trofeja sustiže Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Đoković je rano jutros osvojio 14. grend slem titulu, nakon što je u finalu Ju Es opena pobedio Argentinca Huana Martina Del Potra sa 6:3, 7:6, 6:3. "On je vratio svoju najbolju igru", rekao je Vajda.

Federer je prvi na listi sa 20 grend slem titula, tri manje ima Nadal, a Đoković i njegov idol iz detinjstva Pit Sampras imaju po 14.

- Ovo je sjajno, 14 je brojka. Pre nekoliko godina Rafa i Rodžer su daleko odmakli. Bili su suviše daleko po broju grend slem titula. Sada imam utisak da ih sustiže. On je sada tako blizu, tri do Rafe i šest - dobro šest je neverovatno, do Rodžera - dodao je Vajda.

Đoković i Vajda
Đoković i Vajda foto: Reuters

Na vrh ATP liste vratila se velika trojka, prvi put posle tri i po godine - Nadal je prvi, Federer je drugi, a Đoković se posle trijumfa u Njujorku popeo na treće sa šestog mesta.

Njih trojica su od 2005. godine i Rolan Garosa osvojili 47 od 55 grend slem titula, što je 85 odsto. To je u potpunoj suprotnosti od ženskog tenisa, gde je osam teniserki osvojilo poslednjih osam grend slem turnira.

- Mnogo mi znači što sam rame uz rame po broju grend slem trofeja sa Samprasom. To je neverovatno. Gledao sam kada je osvojio jedan od prvih trofeja na Vimbldonu i odrastao sam misleći da ću i ja jednog dana moći da radim ono što on radi - rekao je Đoković.

Novak i Rodžer
Novak i Rodžer foto: ap/robert Deutsch, Reuter/Danielle Parhizkaran

On je istakao da mu je drago što igra u eri Federera i Nadala.

- Možda bih, pre 10 godina, rekao da nisam srećan što sam deo te ere, ali danas jesam. Zaista jesam. Rivalitet sa Federerom i Nadalom me je učinio ovakvim teniserom, oblikovao me je u ovakvog igrača kakav sam danas. Imam veliko poštovanje prema njihovim dostignućima na terenu, ali i tome što su šampioni i uzori van terena - naveo je srpski teniser. On je dodao da je na početku karijere, kada je gubio mečeve na grend slem turnirima od Federera i Nadala, učio šta je trebalo da radi da bi napredovao i razvio svoju igru, kako bi počeo da ih pobeđuje kada je najvažnije.

- Mislim da je to jedan od najvažnijih perioda u mom životu, moje teniske karijere, mog razvoja. To dugujem njima - rekao je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.