Serena kažnjena posle haosa na US Openu!
Foto: EPA/Jason Szenes

us open

Serena kažnjena posle haosa na US Openu!

Da li je kazna adekvatna?

Objavljeno:

Serena je izgubila u finalu sa 2-0 u setovima od mlade Japanke Naomi Osake koja je osvojila svoju prvu Grend slem titulu u karijeri.

Meč je ispraćen od strane javnosti više nego što je očekivano, zbog više ispada nekada prve teniserke sveta Serena Vilijams i njenog ponašanja na terenu.

Serena je, isprovocirana odlukama glavnog sudije meča Karlosa Ramosa, pravila scene na "Artur Eš" stadionu u Njujorku, zvala supervizora i svađala se sa sudijom.

Podsećamo, Ramos je prvobitno dao "penal" Vilijams jer joj je, po njegovom mišljenju, trener Patrik Muratoglu davao savete sa tribina. Serena se zatim svađala sa sudijom kojem se klela da to nije uradila, ali je njen trener kasnije priznao da je vršio "koučing".

Sledeći "penal" Amerikanka je dobila jer je slomila reket, što je samo prouzrokovalo 37-godišnjakinju da još više poludi. Tada je izgubila poen, a nedugo posle je govorila Ramosu da je lopov, pa je to rezultovali u oduzimanju celog gema.

Serena je izgubila meč, čestitala protivnici, a sada je zvanično kažnjena od strane sa 17.000 dolara zbog sve tri kazne koja je dobila na terenu.

Novčana kazna je raspodeljena ovako: 4.000 dolara za "koučing", 3.000 za lomljenje reketa i 10.000 za "verbalni napad" na sudiju Ramosa. Pravedno, preblago ili preoštro – procenite sami.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.