Đoković pred finale: Kada dolazite iz male zemlje u kojoj je rat, vera je nešto što negujete i oslanjate se na nju u najtežim trenucima!
Foto: EPA/Jason Szenes

us open

Đoković pred finale: Kada dolazite iz male zemlje u kojoj je rat, vera je nešto što negujete i oslanjate se na nju u najtežim trenucima!

S verom u Boga do pobede

Objavljeno: 20:08h

Novak Đoković će večeras oko 22 časova krenuti u borbu sa Huan Martinom Del Potrom za treći pehar namanjen najboljem teniseru US Opena.

Ukoliko Novak po treći put slavi na poslednjem Gren slemu u sezoni stići će svog idola i legendu "belog sporta" Pita Smprasa po broju osvojenih slemova u karijeri (14).

- Moram da se vratim kada sam imao šest ili sedam godina kada sam verovatno po prvi put počeo da razumem šta znači vere u nešto. Posebno kod nekoga ko dolazi iz male zemlje u vreme rata. Vera je nešto što nije koštalo ništa, niste morali za nju ništa da platite, samo da je imate, negujete i oslanjate se na nju u najtežim trenucima. Svakog dana imate trenutke ranjivosti ili sumnje. Pitate se da li možete da uradite nešto ili ne - rekao je najbolji sprski igrač u istoriji tenisa.

Novak je neko ko mnogo insistira na dobrom i zdravom okruženju.

- Vrlo sam srećan što oko sebe imam neverovatna ljudska bića, koja me vole i brinu o meni i koja svoje srce, energiju i trud posvećuju tome da ja živim svoje snove. U teškim trenucima tako rastete, nikad ništa ne bih vratio jer se stvari sa razlogom dešavaju u životu. Svako veruje u nešto, a najviše od svega bi trebalo da verujemo u sebe - zaključio je Đoković.

Nama ne preostaje ništa drugo osim da poželimo sreću Novaku u finalom duelu sa Del Potrom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.