Put do pakla popločan je dobrim namerama: Federer besan na sudiju zbog ponašanja na Kirjosovom meču!
Foto: EPA/Daniel Murphy

SKandal

Put do pakla popločan je dobrim namerama: Federer besan na sudiju zbog ponašanja na Kirjosovom meču!

Pitanje je da li to njegov posao ili ne

Objavljeno:

Švajcarski teniser Rodžer Federer besan je kao ris.

Razlog za to je jedan od najboljih teniskih sudija na svetu Mohamed Lajani koji je pogrešio kada se upleo u meč drugog kola US opena između Australijanca Nika Kirjosa i francuskog igrača Pjera Ig Erbera.

Nik Kirjos
Nik Kirjos foto: AP/Seth Wenig

Prilikom vođstva Francuza od 1:0 u setovima i 3:0 u gemovima u drugom, Lajani je prišao Kirjosu i održao mu motivacioni govor.

- Dozvoli mi da ti pomognem. Gledao sam tvoje mečeve, ti si dobar za tenis. Ovo nisi ti - bile su Lajanijeve reči podrške Australijancu.

Ovaj govor je bio doping za Kirjosa koji je prekrenuo rezultat i plasirao se u treće kolo pobedom od 3:1 (4:6, 7:6, 6:3, 6:0).

Reakcije su bile burne. Prvo je ljutjnju ispoljio Ig Erber.

- Mislim da to nije njegov posao. On nije kao trener, on je sudija, trebalo je da ostane u svojoj stolici. Ako je pogrešio, mislim da treba da bude kažnjen. Ne pravi takve greške, mislim da je dobar sudija. Njihov razgovor nije uticao na mene, niti je Nik kriv, jer nije ništa tražio. Ali od tog trenutka njegova motivacija i ponašanje su se promenili, počeo je da dominira. Ne znam da li je uticalo na meč, ali sam posebno ljut zbog saopštenja US opena. Misle da smo budale. Svi smo čuli šta je sudija rekao, prešao je granicu - ogorčen je bio Erber.

Pjer Ig Erber
Pjer Ig Erber foto: EPA/Ray Stubblebine

Povodom skandala oglasio se i Rodžer Federer.

- To nije uloga sudije. Ali razumem šta je želeo da uradi. Dugo je bio tamo. To je razgovor, a razgovor može da promeni stanje uma. To može fizioterapeut, lekar, sudija - jasan je Švajcarac.

Na sve ovo oglasio se i Nik Kirjos u svom stilu.

- Lajanijeva reakcija nije uticala na mene nimalo. Da vodim set i 3:0 u drugom i da mom protivniku Lajani tako priča, očigledno neverovatan teniser koji je postigao mnogo u teniskoj karijeri, bilo bi me briga - rekao je australijski teniser.

Protivnik Nika Kirjosa u narednoj rundi US opena biće Rodžer Federer, a svoje viđenje cele situacije dao je i Novak Đoković.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.