Đoković: Da imam moć da vratim vreme ne bih ništa promenio!
Foto: EPA/Neil Hall

us open

Đoković: Da imam moć da vratim vreme ne bih ništa promenio!

- Mogao sam naći bolje rešenje od operacije

Objavljeno:

Šesti reket sveta Novak Đoković u razgovoru sa medijima istakao je da je u svojoj karijeri pravio greške, ali se ne kaje zbog njih i da ne bi ništa promenio.

Đoković danas igra prvo kolo posledneg Gren slema u sezoni protiv mađarskog tenisera Martona Fuovič. Srbin je u izuzetnoj formi, liči na onog iz najboljih dana, ali se Đoković pred početak US Opena prisetio i ne tako dobrog perioda u svom životu.

- Mogao sam naći bolje rešenje od operacije da sam ranije obratio pažnju na lakat, ali nisam. Bol je bio ogroman, ali kada si u mašini profesionalnog sporta samo želiš da nastaviš dalje. To me koštalo. Vratio sam se na turnire prerano. Nisam bio spreman. Iako sam sebe ubedio sa mogu, da sam spreman da igram na nivou koji je potreban, nisam bio. Zbog toga su Vimbldon i Sinsinati mnogo slađi i posebniji, zbog puta kroz koji sam prošao - rekao je najbolji srpski teniser.

Postoje razne teorije o tome šta sportistu čini vrhunskim, Đoković ima svoju teoriju. On veruje je kontola emocija jedan od ključnih faktora uspeha.

- Mislim da je disanje najvažnija stvar, posebno za sportiste. Moraš da to savladaš kako bi se nosio sa pritiskom i stresnim situacijama. Čak i momci poput (Rodžera) Federera, koji izgledaju da ih ništa ne muči, siguran sam da se bore sa mnogo emocija, ali su naučili da ih kontrolišu umom, zbog toga je on tako uspešan. Svi najbolji sportisti u istoriji dele istu stvar. Kao Majkl Džordan, tu sposobnost da kontrolišeš kad ti je potrebno

Đoković je u medijima kritikovan zbog ishrane, zbog odnosa prema treningu, ali 31-godišnji Beograđanin ne mari za mišljenje drugih i smatra da se sve u životu dešava sa razlogom.

- Tokom ovog perioda sam naučio koliko sam bio nestrpljiv, želeo sam sve da popravim odmah. To je verovatno bio najteži način za mene da naučim da verujem procesu, da će stvari doći na mesto vremenom. Da imam moć da vratim vreme ne bih ništa promenio. Ja verujem da se sve dešava s razlogom, naučio sam velike lekcije o sebi i ništa ne bih menjao - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.