Federer: Đoković u četvrtfinalu? Imam drugih problema!
Foto: EPA/JASON SZENES

US OPEN

Federer: Đoković u četvrtfinalu? Imam drugih problema!

Šta je, tu je - kaže Federer

Objavljeno:

Žreb za US open poigrao se sudbinom Novaka Đokovića i Rodžera Federera i spojio velike rivale već u četvrtfinalu.

Pre poslednjeg ovosezonskog Gren slema, Srbin je savladao Švajcarca u finalu Sinsinatija, a dva puta ga je sprečavao da postavi rekord od šest trofeja u Njujorku gde nije slavio od 2008. godine.

- Imao sam toliko žrebova u karijeri da samo prihvatiš situaciju takva, kakva je. Ne možemo to kontrolisati. Imam većih briga u prvim rundama. Nisam još u četvrtfinalu. Nisam ni u drugom kolu. Važni su samo naredni dani. Koncentrisan sam samo na prvi meč, a žreb je takav, kakav je. Naravno, nekad se upitaš da li je lakše igrati sa momcima Novakovog renomea ranije na turniru? - rekao je Federer.

Bez obzira na veliko rivalstvo, Federer hvali Đokovića.

- Mogao sam igrati protiv njega u četvrtfinalu i da nije napredovao na listi. Mislim da smo svi srećni što je bolje rangiran tako da ne moramo da igramo protiv njega u prvom kolu, kao što Sten Vavrinka igra protiv Grigora Dimitrova. Sa te tačke gledišta, četvrtfinale je već duboko u turniru. Znam da je što se tiče poena u odnosu na pobednika to smešno, ali Novak i ja ne igramo za ATP poene. Ili broj 1 ili ništa - dodao je švajcarski teniser.

US open je počeo u ponedeljak, 27. avgusta u 17 časova, a Đoković i Federer nastupaju drugog dana turnira. Prvi rival Đokoviću je Mađar Marton Fučovič u utorak u 19.30, a Federer na Centralnom terenu u sredu u 1 sat ujutru igra protiv Japanca Jošihita Nišioke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.