Nikola Pilić nema dilemu: Uveren sam da Đoković može do titule u Njujorku!
Foto: Fonet

OPTIMISTA

Nikola Pilić nema dilemu: Uveren sam da Đoković može do titule u Njujorku!

Najviše šansi ima Srbin

Objavljeno:

Sitno se broji do prvih udaraca na US openu, a mediji vrve od analiza, prognoza i pretpostavki ko bi mogao da bude najbolji.

Što se tiče ovogodišnjih gren slemova, Rodžer Federer je osvojio Australijan open, Rafael Nadal Rolan Garos, a Novak Đoković Vimbldon. Sve će na US openu da se vrti oko "velike trojke" , a Nikola Pilić, bivši učitelj Novaka Đokovića veruje u svog učenika.

- Nole je kompletirao zbirku. Jako mi je drago zbog toga, istinski sam se radovao posle pobede nad Federerom. Ja sam u poslednjih godinu i više stalno ubeđivao novinare, posebno u Srbiji da on nije mogao da zaboravi da igra tenis. Jednostavno, imao je problem, trebalo mu je vremena da se sve kockice poslože. Išao je mic po mic. Sada je ovo velika stvar. Došao je u Njujork pun samopouzdanja i uveren sam da opet može do titule. On se za sve pita, od njega sve zavisi - rekao je Nikola Pilić za portal Maxbetsport.

Kladionice kažu da je Đoković prvi favorit ispred Španca i Švajcarca, ali su iznenađenja uvek moguća.

- Nema tu mnogo filozofiranja, jasno je da je ova trojka najjača i da će najverovatnije neko od njih doći do pehara. Novak, Federer, Nadal. Ipak, uvek može biti iznenađenja ako neko od njih ima loš dan. Ipak, malo je verovatno da baš sva trojica zakažu. Imali smo tamo iznenađenja, Čilić je uzeo turnir pre četiri godine, Vavrinka pre dve sezone. Del Potro takođe ima titulu tamo. Možda i neko od ovih klinaca što dolaze zablista, Aleksander Zverev recimo, mada se njemu ne da da napravi dobar grend slem rezultat. Sam sebi stvara pritisak, ali mora jednom krenuti, zar ne? - dodao je stručnjak.

Bivši savetnik Dejvis kup tima Srbije ipak smatra da će Đoković slaviti u Njujorku.

- Videli su svi to finale u Sinsinatiju. Pobeda ga je izdigla na šesto mesto, dobro je ogromno samopouzdanje. To je pred grend slem važno. Ne brani nijedan poen do kraja godine i ako bude zdrav, može po meni da se bori za drugo ili treće mesto na listi do kraja godine - rekao je Nikola Pilić u intervjuu za Maxbetsport.rs.

Ceo intervju pogledajte OVDE.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Maxbetsport.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.