Đoković uoči finala s Marijem: Pozitivne prognoze nameću mentalne prepreke (FOTO) (VIDEO)

Do sada pet puta igrao finale

Đoković uoči finala s Marijem: Pozitivne prognoze nameću mentalne prepreke (FOTO) (VIDEO)

- Laska mi kad čujem pozitivne prognoze, naravno. Ali to ne sme da me ponese, ako razumete na šta mislim - rekao svetski broj 1
Objavljeno: 16:07h

Najbolji teniser sveta Novaku Đoković, koji u nedelju u finalu Australijan opena igra za svoju 11. Gren slem titulu, rekao je da će ulogu favorita pokušati da potvrdi na terenu u duelu protiv Britanca Endija Marija. Jelena i Stefan su najveće nadahnuće Đokoviću pred bitku sa Marijem, evo i zašto! (FOTO) Srbin je do sada pet puta igrao finale na Australijan openu i svih pet puta je, na kraju, podizao trofej. Poslednji put je to uradio prošle godine i to upravo protiv Marija.

Na drugoj strani, Britanac je četiri puta stizao do poslednjeg meča u Melburnu, ali nikada nije izašao kao pobednik. Uz to, Marej je u tri od ta četiri finala gubio od Đokovića. Sve ovo navodi na zaključak da je Đoković favorit u predstojećem finalu Australijan opena, koje se igra u 09.30 po srednjoevropskom vremenu.
Najbolji teniser sveta će u finalu juriti 11. Gren slem titulu i pokušaće da se večnoj listi izjednači sa Bjornom Borgom i Rodom Lejverom. Takođe, cilj mu je i šesta titula na Australijan openu, čime bi se izjednačio sa Rojom Emersonom. Srpski teniser će za protivnika imati tenisera koji juri svoju treću grend slem titulu u devetom finalu.
Reuters
Mari se nije osvrtao na prošlost. Rekao je da ima priliku da pobedi Đokovića ako odigra svoj najbolji tenis.
Obojica tenisera su relativno lako stigla do finala, iako su i Đoković i Marej odigrali po jedan veoma naporan meč - Đoković protiv Žila Simona, a Marej protiv Miloša Raonića u polufinalu. Đoković će pred finale imati malu prednost, jer je imao dan više za odmor, ali Mari se prisetio epskog polufinala iz 2012. godine.
Đoković je pobedio Marija u tom polufinalu posle pet setova, a potom je dva dana kasnije odigrao još jedan veliki meč protiv Rafaela Nadala.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.