NIKO NEMA ŠTO SRBIN IMADE: Nole, hvala ti na ovome, zauvek si upisao ime Srbije zlatnim slovima u istoriju tenisa! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuter

OSVOJIO SI SVE

NIKO NEMA ŠTO SRBIN IMADE: Nole, hvala ti na ovome, zauvek si upisao ime Srbije zlatnim slovima u istoriju tenisa! (FOTO) (VIDEO)

Od Majamija do Sinsinatija...

Objavljeno:

Dame i gospodo - Novak Đoković.

Prvi teniser ikada koji je osvojio sve Masters titule i upisao se zlatnim slovima u istoriju svetskog tenisa.

Podsetimo, Novak je u finalu jedinog turnira koji mu je nedostajao u kolekciji savladao Rodžera Federera sa 2:0 u setovima i tako uspeo da osvoji i čuveni Sinsinati.

Đoković je došao do svog 31 mastersa u karijeri i time postao besmrtan u ovom sportu.

Prvi Đokovićev Masters osvojen je sada već davne 2007. godine u Majamiju kada je savladao Giljerma Kanjasa sa 2:1 u setovima, a te godine uspeo je da trijumfuje i u Kanadi gde je bio bolji od Federera, a te godine je zauzeo treće mesto iza Federera i Nadala koje se nekoliko godina kasnije pretvorilo i u 1. poziciju na svetskoj ATP listi.

2008. godine padali su Mardi Fiš i Stanislas Vavrinka, da bi sledeće godine Rafael Nadal bio poražen od strane Srbina čak dva puta na američkoj turneji u Indijan Velsu i Majamiju.

Monfis, Marej, Gaske, Ferer, Del Potro i mnogi drugi polagali su oružje pred našim Novakom koji je odigrao čak 45 Masters finala i uspeo da osvoji neverovatnu 31 titulu.

Počeo je sa Majamijem, a završio sa Sinsinatijem. Da hoće, Đoković bi sada mogao da završi karijeru i da mu niko ništa ne prigovori, ali ne, sinoć se videlo koliko je gladan pobeda i koliko i dalje uživa u tenisu i velikim pobedama nad još većim igračima.

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena
Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena foto: EPA

Ni crne slutnje o njegovoj karijeri i njenom neslavnom kraju ga nisu poremetile, čak ni povreda lakta, operacija, promena trenera, odlazak kod Pepea Imaza - apsolutno ništa, jer je Novak rođeni pobednik i čovek koji ne odustaje od svog cilja, a to je povratak na prvo mesto. Taj dan će doći sigurno, a onda će svima moći da zapuši usta kao što je radio godinama unazad kada su ga mnogi potcenjivali i pričali loše o njemu.

Od ponedeljka je šesti na svetu, očekuje ga US open sledeće nedelje i nema sumnje da je prvi favorit za osvajanje Njujorka, ali on tu ulogu neće preuzeti na sebe već će pametno prepustiti nekom drugom.

Novače Đokoviću, hvala ti do neba.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.