NOLE ISPISAO ISTORIJU! Đoković razbio Federera, osvojio Sinsinati i postao prvi čovek koji ima sve velike trofeje u svetu tenisa! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA/Tannen Maury

Finale sinsinatija

NOLE ISPISAO ISTORIJU! Đoković razbio Federera, osvojio Sinsinati i postao prvi čovek koji ima sve velike trofeje u svetu tenisa! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja sa jednog od najvažnijih mečeva u istoriji tenisa mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog...

Objavljeno: 00:41h

Kako vam zvuči - Novak Đoković najbolji teniser svih vremena?! Možda nije baš najbolji, možda je upravo Fedeks taj, ali definitivno jeste ispisao istoriju "belog sporta".

Pobedom nad najvećim rivalom (izvini, Rafa) Rodžerom Federerom, srpski as uspeo je da osvajanjem mastersa u Sinsinatiju osvoji apsolutno SVE velike turnire koji postoje u svetu ovog sporta! Ima ih 13 (četiri gren slema, devet mastersa, a ima i Dejvis kup sa reprezentacijom).

Samo dva seta bila su dovoljna srpskom asu da pobedi Švajcarca, a rezultat je bio 6:4, 6:4.

Rodžer Federer
Rodžer Federer foto: EPA/Tannen Maury

Od samog početka Srbin je delovao kao igrač koji je bliži brejku, a u prvom setu je to i dokazao, uzevši ga pri rezultatu 4:3. Posle toga mu je bilo dovoljno da odbrani svoj servis i dođe do velike prednosti.

U drugom setu, malo drugačija priča. Federer je odmah poveo sa 2:0, uzevši servis omiljenom srpskom sportisti, ali ga je Nole instant "ribrejknuo" izjednačivši na 2:2. Posle kratke rezultatske klackalice, čuvanja servis gemova, Nole opet dolazi do brejka i do prednosti od 4:3, posle čega povratka za Švajcarca nije bilo.

Za dva stara znanca, bio je ovo čak četvrti susret u finalu Sinsinatija, a Fedeks je svaki put do sada pobeđivao, dok Nole nije imao čak ni brejk loptu od 2009. godine.

Posle ove pobede, Nole je došao do prednosti od 24:22 u međusobnim duelima sa Rodžerom, a još jedna činjenica je jako bitna - Federer NIKADA do sad nije izgubio u finalu ovog turnira! Za sve postoji prvi put...

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog...

6:4 - SRBIN JE UŠAO U ISTORIJU TENISA! Osvojio je turnir u Sinsinatiju, jedini masters koji mu je falio i postao prvi čovek sa svim velikim trofejima u svojim vitrinama!

Nole slavi pobedu za istoriju
Nole slavi pobedu za istoriju foto: Printscreen/RTS

5:4 - Federer dolazi do prilike da se spasi, ali moraće da uzme brejk Srbinu, koji trenutno servira veoma sigurno!

5:3 - Užasnim potezom je Federer završio ovaj gem, drop-šot u aut. Sada će Švajcarac servirati za ostanak u meču!

4:3 - NOVI BREJK ZA ĐOKOVIĆAAAAAAAAAAAAA!!! Nole je prvi poen na Fedeksov servis osvojio posle fantastičnog riterna, a tada je Rodžer vodio 40:0. Ako je u nečemu sigurno najbolji ikada, to je onda taj segment igre! Od tog momenta, Srbin je došao do "đusa", ali nije uspeo i do brejk šanse iz tri pokušaja. Svaki put je Švajcarac imao prednost, svaki put mu naš majstor nije dozvoljavao da odbrani svoj servis. Naposletku, druga servis greška donela je Đokoviću brejk šansu, drugu u ovom setu, koju je uspeo da iskoristi! JOŠ DVA GEMA DO ISTORIJE!!!

3:3 - Rutinski servis gem Srbina, opet samo jedan poen dozvoljen drugom teniseru sveta u ovom trenutku (Nole je deseti, ali od sutra više neće biti).

2:3 - Opet se mučio Rodžer prilikom svog servisa, ali je na kraju uspeo da ostavi Srbina na samo dva osvojena poena. Lako je moglo da bude drugačije! Sada se odbrani i odmah napadaj, Nole! "Nanjušili" smo Švajcarčevu "krv"!

2:2 - Sa nulom se Đoković vraća rezultatski u drugi set! Hajde sada opet brejk!!!

1:2 - Odmah je Nole došao do brejk lopte pri rezultatu 30:40, ali ju je ovog puta Federer odbranio. Veoma uzbudljiv tenis u drugom setu, na stranu to što naš ljubimac trenutno gubi. Međutim, Federer je napravio duplu servis grešku, a onda je NOLE VRATIO BREEEEEEEEEEJK!!!

0:2 - Sada i Rodžer uzima brejk! Šteta, Nole je odlično počeo ovaj gem, ali je Federer pokazao kakva je veličina. Naravno, kada njih dvojica igraju, sve je moguće, nikakva statisika nije preterano važna!

0:1 - Federer je posle dosta muke i čak dva đusa ipak došao do svog prvog servis gema u drugom setu. Nole je imao čak i 0:30. Samo tako nastavi, Srbine!

NOLE JE UZEO PRVI SET!!! Još samo šest, sedam gemova do istorije!

5:4 - Federer se lagano približio Noletu, ali sada Srbin servira za set!

5:3 - Sa samo jednim izgubljenim poenom, Đoković je potvrdio brejk! Tri asa u jednom gemu, bravo, bravo, bravo!!! Doduše, i Fedeks je do sada imao pet asova!

4:3 - Novu brejk šansu, treću, imao je srpski teniser! ISKORISTIO JU JE NA MAGIČAN NAČIN! Prvi put od 2009. godine Nole je oduzeo Federeru servis u Sinsinatiju! MOŽE LI TO DA BUDE DOVOLJNO ZA ISTORIJU?! Švajcarac je potpuno pogubio živce, rekavši da je beton kriv za ovaj brejk!

3:3 - Nastavlja se više nego rutinsko Noletovo zadržavanje servisa. Lagan tenis za sada, bez previše umetničkog dojma, ali svakako očekujemo da će ga do kraja meča biti.

Da li biste voleli da ste trenutno na mestu ovih ljudi?

2:3 - Posle klimavog početka na Fedeksov servis, Rodžer ponovo beleži gem bez izgubljenog poena kada on prvi ubacuje lopticu u teren. Da stvari budu još bolje za njega, do odlučujućeg poena došao je asom na drugi servis.

2:2 - Uzeo mu je Federer dva poena, ali je Nole sjajnim servis vinerom došao do poravnanja rezultata.

1:2 - Rodžer vodi, isto tako rutinski, bez izgubljenog poena dolazi do gema.

1:1 - Rutinski servis gem za Noleta.

0:1 - Odbranio se Federer i osvojio svoj prvi servis gem, ali posle poprilično muke.

POČELO JE, POČELO! Prvi servira Federer! Odmah brejk lopta za Noleta! Odbranio ju je maestralni Rodžer, pa došao do gem lopte, koju nije iskoristio!

22.47 - Igrači su na terenu, zagrevaju se... Ako niste znali, njih dvojica se nisu sastali gotovo dve i po godine. Impresivan podatak.

22.25 - Kiki Bertens je šampionka Sinsinatija! Vreme je za ono što dugo čekamo! Za Noleta, za istoriju, za duel dva možda i najbolja tenisera svih vremena (izvini, Rafa).

21.58 - Meč ipak neće početi pre 22.45, jer je žensko finale i dalje u toku. Halep i Bertens igraju treći set.

21.28 - Željno iščekujemo početak meča koji je zakazan za 22.00.

Za to vreme, podsetimo se prethodnih finala koja su u Sinsinatiju odigrala ova dva majstora.

BONUS VIDEO: Bobi i Ulrih uživaju u tenisu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.