MOTIVISANIJI SAM NEGO IKAD: Đoković juri jedini Masters koji mu nedostaje i raduje se novom duelu sa starim znancem! (FOTO)
Foto: AP

ATP, SINSINATI

MOTIVISANIJI SAM NEGO IKAD: Đoković juri jedini Masters koji mu nedostaje i raduje se novom duelu sa starim znancem! (FOTO)

Četiri meča zaredom u Sinsinatiju igrao Novak je u tri seta

Objavljeno:

Novaka Đokovića samo pobeda nad Rodžerom Federerom deli od trofeja na mastersu u Sinsinatiju. Ako pobedi postaće prvi teniser sa svim mastersima u kolekciji.

- Motiviše me to, Federer i Nadal su blizu, jedan ili dva turnira ih dele od svih mastersa. Već nekoliko godina dolazim ovde i priča se o tome. Motivisan sam i želim da upišem svoje ime zlatnim slovima u istoriji tenisa. Nadal se da ću odigrati najbolji meč u finalu - poručio je za Sport klub Đoković.

Đoković će odmeriti snage sa Federerom
Đoković će odmeriti snage sa Federerom foto: Reuter

Četiri meča zaredom u Sinsinatiju igrao Novak je u tri seta.

- Imao sam vrlo nezgodne rivale, Dimitrova, Raonića i Čilića. Zadovoljan sam što sam prebrodio sve velike izazove. Zadovoljan sam kako sam pronalazio način na kraju da pobedim iako sam imao padove koncentracije, oscilacije i izlive nervoze koje su mene dovele u nezgodnu poziciju i nevolju. Ali, uspevao sam da pronađem način da pobedim. Što je sjajno za samopouzdanje.

Nole i Čilić posle meča
Nole i Čilić posle meča foto: AP

Federer i Đoković odigraće 46. međusobni duel, prvi posle finala Australijan opena 2016. godine.

- Rodžer i ja nismo igrali već duže vreme, što je neobično. Navikao sam da igram protiv Rodžera poslednjih 10 godina. Sa njim i Nadalom imam najduže rivalstvo. Mečevi sa Federerom i rivalstvo sa njim su u velikoj meri uticali na razvoj moje igre. Biće to najveći izazov u Sinsinatiju - kazao je Novak.

Novak i Rodžer na jednom od njihovih 46. mečeva
Novak i Rodžer na jednom od njihovih 46. mečeva foto: Fonetap

Federer se u Sinsinatiju osećao kao kod kuće, ima sedam titula u Ohaju. - On dominira na ovom turniru. Nekoliko puta je mene pobedio u finalu, oseća se ove odlično, uslovi i podloga mu odgovaraju. Ali, videćemo šta će se dogoditi u finalu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.