NOVAK JAČI I OD MANARINA I OD PROBLEMA SA ZDRAVLJEM: Đoković se mučio, ali je posle lekarske pomoći počistio Francuza! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

ATP Sinsinati

NOVAK JAČI I OD MANARINA I OD PROBLEMA SA ZDRAVLJEM: Đoković se mučio, ali je posle lekarske pomoći počistio Francuza! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja na ovom susretu ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 21:06h

Novak Đoković nastavlja svoj pohod na titulu u Sinsinatiju, jedinu sa Mastersa koja mu nedostaje, plasmanom u osminu finala.

Srpski as je pobedio u 2. kolu Adrijana Manarina, 4:6, 6:2, 6:1 teže nego što se očekivalo, ali izgleda da je najveći problem u stvari bio u zdravstvenim problemima koje je imao, nego u samom protivniku.

Ipak, nakon što je zatražio medicinski tajm-aut srpski teniser i dobio od lekara pilulu koja mu je mnogo pomogla, kao da je drugi igrač bio na terenu, jer od tog momenta, srpski as je osvojio 8, a Manarino samo 1 gem.

Počelo je kljakavo, mučno, bezvoljno, a ponajviše rekli bismo teskobno za srpsko tenisera. Lako je gubio dah, osećao se malaksalo, umorno i kao posledica toga stizale su greške koje je koristio njegov rival na ovom meču.

Adrijan Manarino je uspeo da uzme set Novaku Đokoviću
Adrijan Manarino je uspeo da uzme set Novaku Đokoviću foto: AP

Kao vrhunac toga dogodio se prvi izgubljeni set u kome naš igrač nije imao nijednu brejk loptu, a Francuz svoju jedinu takvu šansu iskoristio.

Srpski as shvatio da je vrag odneo šalu, međutim, ni na startu drugog dela nije to izgledalo baš najbolje. Nešto bolja igra, nije više toliko gubio poena u dugim razmenama udaraca i to se odrazilo na rezultat.

Napravio je prvi brejk, ali mu je odmah uzvratio ribrejkom Manarino, i kao da se tek tada probudila zver kod Srbina. Opet je napravio brejk, uspeo da ga potvrdi posle borbe i onda je usledila već pomenuta medicinska pauza koja je rešila sve Novakove probleme koje je imao sa zdravljem posle popijenih pilula koje je dobio od doktora.

Novak Đoković je stigao do osmine finala Mastersa u Sinsinatiju
Novak Đoković je stigao do osmine finala Mastersa u Sinsinatiju foto: AP

Nakon toga je samo jedan igrač postojao na terenu i to je Srbin koji je za manje od pola sata osvojio treći set i došao do pobede.

U narednom meču igraće protiv pobednika meča Grigor Dimitrov - Miša Zverev, a žreb ka jedinoj Masters tituli koja nedostaje Đokoviću, se itekako otvorio, jer je Robin Hase izbacio Aleksandra Zvereva.

Sva dešavanja na ovom susretu ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

6:1 - GEM, SET, MEČ! Pobeda Novaka Đokovića posle preokreta! Stigao je do osmine finala!

5:0 - Sa tri odservirana asa Novak Đoković stiže na gem od pobede i plasmana u osminu finala!

4:0 - BREJK! Novi brejk verovatno i stavlja tačku na ovaj meč. Hoće Novak sada što pre sve da završi, jer em što se previše zadržao na terenu već, em što želi što pre da reši i te stomačne tegobe koje oseća.

3:0 - Potvrđen brejk i to kako, bez izgubljenog poena. To je taj Novak koga poznajemo, dok sa druge strane Manarino sve više greši.

2:0 - BREJK! I sada već deluje kao da je novi Đoković na terenu. Odmah oduzima servis protivniku, udarci su mu sve precizniji i bolji.

1:0 - Nastavlja sa dobrom igrom i na početku trećeg seta srpski teniser. Pilule koje je dobio od lekara su mu očigledno pomogle, a reč je o gorušici sa kojom se borio.

II SET

6:2 - Izjednačenje u setovima! Nisu zdravstveni problemi uticali na srpskog tenisera, napravio je i treći brejk u drugom setu i stigao do izjednačenja.

Bila je reč o problemima sa mučninom i stomakom, Novak je dobio pilulu da je popije i preporučeno mu je da unosi više tečnosti.

Srpski teniser je sada zatražio pomoć lekara. I dalje nije poznato o čemu se radi, ali sedi na klupi i pokušava da ohladi čelo. Moguće da je reč o nesvestici prouzrokovanoj malaksalošću, jer je bilo vidljivo tokom dosadašnjeg dela meča da naš as ima problema sa umorom.

5:2 - Stiče se utisak da Novak polako diže nivo svoje igre. I dalje je to daleko od onoga što se očekuje, ali će mu sigurno ovi poeni i izjednačenje u setovima dodatno uliti snagu i sigurnost.

4:2 - Konsolidovao se sada Manarino i osvojio ovaj gem na svoj servis.

4:1 - I potvrđen brejk! Koliko je ovo bilo potrebno samo srpskom teniseru. Konačno da i Manarino nešto pogreši.

3:1 - BREJK! Nastavlja se serija brejkova na obe strane, sada Novak uzvraća na isti način Manarinu. Opet druga brejk prilika u gemu iskorišćena.

2:1 - BREJK! Ne, samo to ne! Nikako ovo nije trebalo Srbinu. Dozvolio je Manarinu da mu odmah uzvrati ribrejkom i sada maltene sve počinje izu početka.

2:0 - BREJK! Evo ga konačno! Čim je dobio priliku da oduzme servis protivniku naš igrač je to uradio. Istina posle devetominutne borbe, tek drugu brejk šansu je iskoristio srpski teniser.

1:0 - Izuzetno važno je bilo da se drugi set započne osvojenim gemom na svoj servis, što je Novak i uradio.

I SET

4:6 - Manarino osvaja prvi set! Novak Đoković je odigrao vrlo loše, čak nije bio ni u prilici da napravi brejk, a kamoli nešto više. Ima problem u dužim razmenama, ali previše greši i to posle nekih "lakih" udaraca.

4:5 - Nije prepustio još prvi set srpski teniser, ali sledeći gem je ključan, jer Manarino servira za vođstvo od 1:0.

3:5 - Definitivno, ovako ne ide. Mora nešto da se menja. Imao je sada 30:0 na servis protivnika i opet ništa dobro nije uradio u nastavku gema na servis Manarina. Đoković će morati da servira za ostanak u prvom setu.

3:4 - BREJK! Bilo je samo pitanje trenutka kada će popustiti srpski teniser i to se dogodilo sada. Francuz pravi prvi brejk na meču i ulazi u završnicu prvog seta sa velikom prednošću.

3:3 - Za razliku od srpskog tenisera, Manarino je itekako siguran kada servira.

3:2 - Novi servis gem za Novaka i opet problemi. Deluje nekako prilično umorno srpski teniser na terenu, pogotovo kada su duže razmene udaraca u pitanju. Jedina dobra stvar za sada jeste to da kada pogodi prvi servis, onda Manarino nema nikakve šanse.

2:2 - Manarino je izveo nekoliko maestralnih udaraca baš kada je Novak krenuo u napad.

2:1 - Gem je osvojen, ali sada je jasno da srpski as ima problema sa servisom. Ne ide ga kako bi želeo, a tome svedoče već sada napravljene dve duple servis greške.

Novak Đoković ne igra kako smo očekivali od njega
Novak Đoković ne igra kako smo očekivali od njega foto: AP

1:1 - Manarino osvaja gem na svoj servis daleko lakše nego što je bio to slučaj sa Đokovićem u prethodnom.

1:0 - Mnogo problema za Đokovića već u prvom gemu na njegov servis, iako ništa nije nagoveštavalo tako nešto kada je poveo sa 40:0. Stigao je Francuz do izjednačenje, potom i do brejk lopte, ali je uspeo naš as da se izvuče iz ove prilično neugodne situacije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.