NOVAK PREŽIVEO BRKATOG AMERIKANCA: Čak 9 meč lopti mu je trebalo da pobedi u meču punom brejkova!
Foto: EPA/Tannen Maury

ATP Sinsinati

NOVAK PREŽIVEO BRKATOG AMERIKANCA: Čak 9 meč lopti mu je trebalo da pobedi u meču punom brejkova!

Najbolji srpski teniser igraće u narednom kolu protiv Manarina

Objavljeno: 10:18h

Teško, naporno, iznurujuće, ali pobeda se piše! Tako bismo mogli ukratko da opišemo prvi meč Novaka Đokovića na Mastersu u Sinsinatiju posle dve godine.

Srpski teniser je savladao na startu turnira, jedinog iz serije 1000 koji nikada u karijeri nije osvojio, Stiva Džonsona 6:4, 7:6 posle borbe koja je trajala puna dva sata.

Stiv Džonson je pružio snažan otpor Novaku Đokoviću
Stiv Džonson je pružio snažan otpor Novaku Đokoviću foto: EPA/Tannen Maury

Čudan je to bio, celokupno gledajući, duel Srbina i Amerikanca, u kome ne da naš as nije blistao, već je bilo očigledno da postoje određeni problemi u njegovoj igri, dok sa druge strane njegov protivnik nošen podrškom sa tribina je igrao za stepen više nego što su to realne njegove mogućnosti.

Ulogu je igrala i surova fizička snaga i spremnost 33. igrača planete za koju Beograđanin nije imao odgovor i jasno je da naš teniser ima problema kada se suoči sa potpuno fizički spremnim i jakim igračima.

Novak Đoković na meču protiv Stiva Džonsona
Novak Đoković na meču protiv Stiva Džonsona foto: EPA/Tannen Maury

Prvi set je dobijen tako što je napravljen brejk bukvalno u pravom trenutku, u 9. gemu, i onda potom je usledio Novakov servis za vođstvo od 1:0, ali je i tu viđena drama.

Trajao je taj gem prilično, spasio je dve brejk lopte 10. teniser sveta, a potom iskoristio drugu set loptu da dođe do pobede, međutim, to nije ništa u odnosu na ono što se dešavalo u drugom setu.

A nije delovalo da će biti viđena nikakva drama, jer je relativno lako Đoković poveo na brzinu 3:0 i delovalo je kao da ga ništa neće sprečiti da lagano dobije i taj deo meča i dođe do trijumfa.

Međutim, sledi nešto što vrlo retko viđamo kada je on u pitanju, a to je potpuni pad u igri, nešto poput onih koje doživljavaju neiskusni teniseri sa problematičnom psihom poput Nika Kirjosa. Kao da je neki drugi igrač preuzeo telo i glavu Srbina.

Naravno, Amerikanac spreman kao zapeta puška je to iskoristio i ne samo da je stigao do izjednačenja, nego je napravio i brejk za preokret i vođstvo 4:3.

Ipak, tada se malo konsoliduje srpski teniser, uspeva da povrati koncentraciju i odgovori ribrejkom, što mu je itekako bilo potrebno.

I taman kada su svi pomislili da se vratio u meč, ono opet problemi. Čak pet meč-lopti je propustio pri vođstvu od 5:4, pa onda još dve na rezultatu 6:5 da bi na kraju set otišao u taj-brejk.

I tu je propustio jednu meč-loptu, ali već sledeću nije, ukupno 9. u meču i stigao do toliko željenog trijumfa.

Njegov naredni protivnik biće Adrijan Manarino koga je savladao sva tri puta koliko su se sastajali međusobno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.