Vilander: Federer je osvajao šta je hteo, ali su onda došli Đoković i Nadal! (FOTO)
Foto: Profimedia/Fonet

NOVE LEPE REČI ŠVEĐANINA

Vilander: Federer je osvajao šta je hteo, ali su onda došli Đoković i Nadal! (FOTO)

Zaista nismo navikli da on priča ovako lepe stvari o srpskom teniseru

Objavljeno:

Jedan od najuticajnih analitičara u svetu tenisa Mats Vilander izneo je interesantno gledište o velikoj trojci.

Nekadšnji proslavljeni švedski teniser istako je da je pojava Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na teniskoj sceni uticala da Rodzer Federer ne bude apsolutni vladar igre sa reketom u ovom veku.

- Veliki sam Rafin poštovalac, ali on shvata tenis na drugi način od Federera i mene. Rafa "radi" tenis, i njihovo rivalstvo živi na ovom kontrastu. Bez sumnje, Federer je mnogo kompletniji teniser sada nego što je bio pre deset godina. Tada je mogao da radi šta hoće, bilo je neverovatno. Onda su došli Nadal i Đoković i Federer je krenuo da se preispituje - rekao je Vilander.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Profimedia

Federer je bez sumnje čovek koji je obeležio ovaj sport, ali su Srbin i Španac naneli veliki broj poraza švajcerskom teniseru. Đoković ima pobedu više u odnosu na Federera, dok je Nadal osam puta bolji od trenutno drugog tenisera sveta.

- On takođe ima i slabosti, ali sada igra tenis sa jasno zadatim planom i zna šta radi. Ne kažem da tako nije bilo i ranije, ali je sada to mnogo jasnije. Rodžer igra svoju igru, ne interesuje ga šta radi protivnik, jednostavno ga nije briga. Ne kažem da mu nije stalo da li će izgubiti ili pobediti, ali on je već osvojio sve što je hteo, tako da mu je bitnije da igra nego da osvaja - istakla je legenda švedskog tenisa.

BONUS VIDEO: Delije razvile transparent za Krajinu na dan godišnjice Oluje

(Espreso.co.rs).


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.