MA, TO JE, BRE, ONAJ NOLE KAKVOG GA ZNAMO: Hoću opet da budem najbolji, i to do kraja godine!
Foto: Profimedia

Đoković kreće jako

MA, TO JE, BRE, ONAJ NOLE KAKVOG GA ZNAMO: Hoću opet da budem najbolji, i to do kraja godine!

Srpski teniser sa daleko više samopouzdanja ulazi u drugi deo sezone

Objavljeno:

Novak Đoković se vratio na svoj nekadašnji put kada je nizao pobede i trofeje širom sveta, a sada se postavlja glavno pitanje - kada će opet zasesti na prvo mesto ATP liste.

U intervjuu za "Sport klub" najbolji srpski teniser je istakao da mu je sigurno cilj da bude ponovo najbolji teniser sveta i da će pokušati to da ostvari već do kraja ove kalendarske godine.

- Prvo mesto je uvek cilj, da li do kraja sezone? Ne znam. Potajno se nadam da je to mogućnost, ne zavisi samo od mene, već i od drugih igrača i toga kako oni budu igrali. Činjenica da ne branim ništa do kraja sezone je ohrabrujuća i veliko je olakšanje. Mogu rasterećeniji da uđem u nastavak sezone. US open je definitivno glavni cilj u ovih mesec i po dana. Želim da doguram što dalje i u Torontu i Sinsinatiju jer su veoma bitni turniri, ali je sve to priprema za ono što nas čeka u Njujorku - rekao je Đoković.

Novak Đoković planira da se vrati na prvo mesto ATP liste
Novak Đoković planira da se vrati na prvo mesto ATP liste foto: Fonetap

Njega sada očekuje učešće na turniru u Torontu, gde nije igrao dve godine i to će mu biti početak američke turneje koja se završava US openom.

- Lepo je ponovo biti na turniru posle velikog uspeha na Vimbldonu. Samopouzdanje mi je na visokom nivou jer sam nanizao dosta pobeda tokom sezone na travi. Ovo je na neki način novi početak – druga je podloga, dosta je toplo u Torontu, velika je vlaga, teško je kontrolisati loptu i dosta su drugačiji uslovi od onih u kojima sam trenirao u Evropi. Potrebno je nekoliko dana da se naviknem i nadam se da ću početi dobro.

Novak Đoković posle osvojenog Vimbldona ima daleko više samopouzdanja
Novak Đoković posle osvojenog Vimbldona ima daleko više samopouzdanja foto: AP

Kako je sam rekao cilj mu je podizanje forme na betonskoj podlozi, ali to nikako ne znači da ne želi da se bori za trofeje.

- Ambicije su uvek velike, to ne mogu da sakrijem. Uvek imam velika očekivanja kada su najveći turniri u pitanju, ali se iz iskustva trudim da pristupim ovom turniru kao i svakom turniru, da idem dan po dan, korak po korak i vidim dokle će me dovesti - rekao je Đoković.

Novak Đoković igraće u 1. kolu protiv Hjeonga Čunga
Novak Đoković igraće u 1. kolu protiv Hjeonga Čunga foto: Fonetap

Njemu će protivnik biti momak koji ga je ove godine pobedio na Australijan openu, Hjeon Čung.

- Čung me je pobedio na Australijan openu, izuzetno je dobar igrač. Novina je i da nisam slobodan u prvom kolu, moraću da odigram potencijalno dodatni meč u singlu, nastupiću i u dublu, pa se nadam da ću odigrati dosta mečeva ove nedelje. To znači da ide dobro - poručio je Novak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.