GDE NJEGA DA UVREDI?! Vilander se izvinjavao Federeru, jer mu je rekao da nema m**a!
Foto: Printscreen/Eurosport

Pljune pa liže

GDE NJEGA DA UVREDI?! Vilander se izvinjavao Federeru, jer mu je rekao da nema m**a!

Kada uvidiš grešku moraš i da se izviniš

Objavljeno:

Nekadašnji Gren slem šampion, a sada TV analitičar Mats Vilander poznat je kao oštar kritičar igrača sa ATP tura, posebno Novaka Đokovića.

Ali, izgleda da se situacija menja. Iako je važio za jednog najvećih navijača Rodžera Federera u prethodnom periodu, Šveđanin je izjavio da slavni Švajcarac nema dovoljno hrabrosti zbog Federerove odluke da propusti Rolan Garos.

- Izvinio sam mu se na tom izrazu. Danas u mnogim sportovima nedostaju šampioni koji imaju srce i mu*a. Mnogi pobeđuju. Onda sam rekao da bi Rodžer mogao da ima srce i mu*a, ali su mu se uvek smanjivali na minimum posle Rafaela Nadala. To je bilo kada je redovno gubio od njega na travi, ali nikada ništa nije pokušavao da promeni. Iako je Švajcarac, Federer nije savršen i svi to znamo - rekao je Vilander.

Rodžer Federer je omiljeni igrač Matsa Vilandera
Rodžer Federer je omiljeni igrač Matsa Vilandera foto: Reuters

Šveđanin nema dilemu koji bi meč mogao da uđe u istoriju.

- Poštujem Federera više od bilo kog drugog igrača u istoriji. Najviše ga kritikujem, jer očekujem više. Ono što zaista želim da vidim je da Federer pobedi Nadala u Parizu u meču od pet setova. Ne znam da li je to moguće, ali bi to bio najbolji meč ikada - dodao je.

Kritika prema Švajcarcu ipak nije tako strašna kao prema drugim igračima.

- S njim sve izgleda tako lako, ali verujte mi, nije tako. Kada se prvi put povredio, Federer je već imao 35 godina i mnogi su mislili da je završio karijeru. Ali on je rekao sebi: "Ili ću se vratiti kao najbolji ikad ili se neću vratiti uopšte" i to je i uradio. Emocije koje je pokazao posle osvajanja Australijan opena prošle godine su svima pokazale njegovu posebnost - zaključio je Vilander.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.