FEDEREROV BIVŠI TRENER: Novak Đoković koči Rodžera da osvoji još više Gren slem titula!
Foto: EPA/Julian Smith

Samo neka nastavi

FEDEREROV BIVŠI TRENER: Novak Đoković koči Rodžera da osvoji još više Gren slem titula!

Šestostruki Gren slem prvak ističe da se sve promenilo početkom prošle godine

Objavljeno: 19:40h

Štefan Edberg, nekadašnji švedski teniser, naveo je Novaka Đokovića kao glavni razlog zbog kojeg Rodžer Federer nema više Gren slem titula u svojoj već prebogatoj karijeri.

Federer je do sada osvojio 20 trofeja sa najvećih turnira, ali je izgubio nekoliko finala od Đokovića, među kojima su i ona na Vimbldonu i US openu.

- Kada sam se priključio timu, osetio sam da može da osvoji Gren slem.

Zaslužio je titulu u 2014. i 2015. godini, ali je Novak Đoković bio malo bolji. A, sa godinama je teže osvajati. Međutim, Rodžer prkosi godinama i ono što je učinio tokom prošle je neverovatno. Pre dve-tri godine na najvećim turnirima mu je falilo i malo sreće - rekao je Edberg koji je trenirao Rodžera od kraja 2013. do kraja 2015.

Šestostruki Gren slem prvak ističe da se sve promenilo početkom prošle godine. - Na Australijan openu 2017. je imao neophodnu sreću. Loptice koje su ranije završavale u autu, tada su padale na liniju, a na kraju je i njegovo samopouzdanje poraslo pa je osvojio je Australijan open i Vimbldon. Ne mislim da je iko verovao da će to učiniti u tim godinama. On je naveo i šta je najveći razlog zbog kojeg je Švajcarac opet na vrhuncu. - Možda je malo i spustio sopstvena očekivanja, zbog čega je opušteniji. Rodžer je jedinstven na više načina – na terenu, ali i u tome kako tretira medije i navijače - zaključio je Edberg.

BONUS VIDEO: ZLATNA DECA DOŠLA KUĆI: Evo šta su mlade košarkašice Srbije rekle posle osvajanja evropskog srebra (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.