NISAM OČEKIVAO DA OSVOJI VIMBLDON: Marijan Vajda potpuno iskreno o Novakovom povratku u sam svetski vrh! (FOTO)
Foto: Profimedia

OTVORIO SE

NISAM OČEKIVAO DA OSVOJI VIMBLDON: Marijan Vajda potpuno iskreno o Novakovom povratku u sam svetski vrh! (FOTO)

Vajda je sumnjao, nije verovao u ovako brz povratak u sam teniski vrh, ali Novak Đoković je, po četvrti put, postao šampion Vimbldona

Objavljeno:

Marijan Vajda se nedavno ponovo priključio Novakovom timu, posle nekoliko godina pauze, i srpski teniser je odmah zaigrao "kao nekada".

Neodstajali su Marjan i kondicioni trener Gebhart Fil-Grič Novaku, i na privatnom, a itekako na profesionalnom planu, i on je svestan da je sa njima dvojicom u timu sve mnogo bolje.

foto: EPA/Andreu Dalmau

Nije se znalo šta očekivati od Novaka Đokovića. Stvari su izgledale bledo posle Indijan Velsa i Majamija, na šljaci je kakva-takva dobra igra došla tek u Rimu, a posle ispadanja od Marka Čekinata u četvrtfinalu Rolan Garosa javnost je ostala podeljena.

foto: Reuters

Vajda je sumnjao, nije verovao u ovako brz povratak u sam teniski vrh, ali Novak Đoković je, po četvrti put, postao šampion Vimbldona. - Nisam očekivao da osvoji Vimbldon, to je bilo najveće iznenađenje otkad radim sa Novakom. Otkad smo počeli da radimo zajedno očekivao sam da postane Broj 1, da će osvajati Grend slemove, ali ovo nisam. Kvins (poraz u finalu od Čilića) mu je mnogo pomogao i dao mu samopouzdanje, ali on je uvek sumnjao u svoj učinak na Vimbldonu - rekao je Vajda

foto: EPA/Gerry Penny

Ako sam Novak nije znao kako će proći na Vimbldonu, dok čak ni Vajda nije verovao u titulu, jasno je koliki osećaj uspeha je titula na trećem Grend slemu sezone za srpskog tenisera. - Mislim da je najviše napredovao u servisu i riternu, to je bilo stvarno fantastično. U Parizu nije pogađao riterne kako zna i ume, ali na Vimbldonu je sve 'kliknulo'. Nisam verovao ni u pobedu protiv Rafe u polufinalu, jer je Nadal sa većom mentalnom snagom došao u taj duel. Ali, u petom setu je Novak pokazao neverovatnu psihičku spremu - dodao je Vajda.

foto: Profimedia

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.