KAKO JE DOBRO VIDETI GA TU OPET: Novak Đoković je ponovo među 10 najboljih tenisera sveta! (FOTO)
Foto: AP

ATP lista

KAKO JE DOBRO VIDETI GA TU OPET: Novak Đoković je ponovo među 10 najboljih tenisera sveta! (FOTO)

Najbolji srpski igrač je napravio skok od 11 mesta

Objavljeno: 11:38h

Novak Đoković je ponovo među 10 najboljih tenisera sveta!

Posle osvajanja Vimbldona, svog prvog Gren slema posle više od dve godine, najbolji srpski teniser je napravio skok od 11 mesta i sada zauzima 10. poziciju naATP listi.

Pred početak Vimbldona je bio 21. na planeti, ali je onda najpre odbranio 360 bodova od prošle godine, a potom osvojio još 1.640 bodova za osvajanje šampionskog pehara.

Novak Đoković je postao šampion Vimbldona po četvrti put u karijeri
Novak Đoković je postao šampion Vimbldona po četvrti put u karijeri foto: EPA/Gerry Penny

Novak sada ima 3.355 bodova, ali nema sumnje da će vrlo brzo ponovo da se nađe i u samom vrhu, pa možda čak i bude u prilici da do kraja godine napadne prvu poziciju, jer je posle Londona jasno da se vratio onaj stari Đoković.

Novak Đoković je ispao iz prvih 10 na svetu u oktobru prošle godine i sada se vratio.

U samom vrhu ATP liste desile su se određene promene, pa je tako Rafael Nadal, kog je Nole dobio u polufinalu, uvećao prednost u odnosu na drugoplasiranog Rodžera Federera. Rafa je prošle godine ispao u četvrtom kolu, osvojivši 180 bodova, a sada mu je pripalo 720, dok je Federer ovoga puta stigao do 360 bodova jer je zaustavljen od potonjeg finaliste Kevina Andersona u četvrtfinalu, a 2017. je osvojio titulu pobedom nad Marinom Čilićem. Sa druge strane, Anderson je sa osmog napredovao na peto mesto, a Čilić sa sedmog pao na peto.

Za razliku od Đokovića, njegovi najbliži pratioci iz Srbije su zabeležili padove - Filip Krajinović sa 30. na 31. poziciju, Dušan Lajović sa 58. na 66, Laslo Đere sa 90. na stotu, a Viktor Troicki je ispao iz Top 100, skliznuvši sa 99. na 102. mesto.

ATP lista za 16. jula 2018. godine
ATP lista za 16. jula 2018. godine foto: Printscreen/atpworldtour.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.