NOVAK KAO ŠAMPION VIMBLDONA: Bilo je mnogo sumnje u mene da li ću se ikada vratiti!
Foto: EPA/Gerry Penny

Šampion ostaje šampion

NOVAK KAO ŠAMPION VIMBLDONA: Bilo je mnogo sumnje u mene da li ću se ikada vratiti!

Srpski teniser je bio pod priličnim uticajem emocija posle pobede u finalu Vimbldona

Objavljeno: 18:53h

Novak Đoković rekao je da je srećan zbog osvajanja trofeja na Vimbldonu i istakao da ne postoji bolje mesto za povratak od tog turnira.

- Osećaj je neverovatan, jer prvi u životu tu je neko ko viče - tata, tata. Došao je ovde, mada su propozicije takve da deca mlađa od pet godina ne mogu gledaju meč, ali ako budem držao još trofeja u budućnosti i on će biti tu... Ne mogu da opišem koliko sam srećan i emotivan u ovom trenutku i koliko zahvaljujem supruzi i celom mom timu - bile su prve reči Đokovića nakon što je četvrti put u karijeri podigao trofej namenjen pobedniku Vimbldona.

Đoković je u finalu pobedio Kevina Andersona sa 6:2, 6:2, 7:6. Srpski teniser, koji je igrao prvo Gren slem finale još od US opena 2016. godine, osvojio je svoju 13. Gren slem titulu.

Novak Đoković je osvojio svoju četvrtu titulu na Vimbldonu
Novak Đoković je osvojio svoju četvrtu titulu na Vimbldonu foto: Reuters / Neil Hall

- Lako je sada pričati posle svega... Poslednjih nekoliko godina nije bilo lako, imao sam operaciju, bio sam šest meseci van ATP tura, suočen prvi put sa teškim povredama. Nisam tačno znao šta da očekujem, bilo je dosta i trenutaka kada se sumnjalo i da li ću uopšte moći da se vratim na nivo koji je potreban da se ovako takmičim - rekao je Đoković.

- Ovo je moje prvo grend slem finale posle nekoliko godina i ne postoji bolje mesto na svetu da se napravi povratak. Ovo je sveto mesto za svet tenisa - dodao je srpski teniser.

Novak Đoković sa trofejom na Vimbldonu
Novak Đoković sa trofejom na Vimbldonu foto: EPA/Gerry Penny

Đoković je naveo i da Anderson zaslužuje velike čestitke.

- Igrao je prvi put u finalu Vimbldona, možda nije igrao najbolje u prva dva seta, ali je u trećem bio bolji igrač i vrlo sam srećan što sam prošao kroz taj set. Čestitam ti i želim ti sve najbolje - rekao je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.