NOVAKA PUKLE EMOCIJE! SRUŠIO RAFU, PA PROGOVORIO IZ DUŠE: Samo ja znam kroz šta sam prošao, ali zbog ovoga se živi i igra! (VIDEO)
Foto: Reuters

Nije mu bilo lako

NOVAKA PUKLE EMOCIJE! SRUŠIO RAFU, PA PROGOVORIO IZ DUŠE: Samo ja znam kroz šta sam prošao, ali zbog ovoga se živi i igra! (VIDEO)

Posle mnogo, mnogo vremena srpski teniser je ostvario jednu ovako veličanstvenu pobedu

Objavljeno:

Novak Đoković je ponovo onaj stari i ponovo je na šampionskom putu! Srbin je srušio Rafaela Nadala u polufinalu Vimbldona u epskom meču, kakvi su nedostajali i njemu i navijačima.

Podsetio je srpski teniser u ova dva dana borbe koliko je trajao njegov okršaj sa španskim teniserom, na one stare dane i duele kada je dominirao svetskim tenisom i osvajao titule i pehare.

Koliko mu je sve ovo bilo potrebno i važno, mogli smo da vidimo prilikom izjave posle meča, kada ga je obuhvatila poplava emocija, koje je suzdržavao tokom razgovora.

Novak Đoković je prilično podlegao emocijama posle pobede nad Nadalom
Novak Đoković je prilično podlegao emocijama posle pobede nad Nadalom foto: EPA/Nic Bothma

- Jedan od najdužih mečeva koje sam ikada igrao. Previše je emocija. Ovo je veoma poseban meč. Vrlo je jasno da je samo nekoliko malih detalja delilo nas dvojicu u ovom duelu. Znao sam da je veoma blizu pobeda. Ali, ovo su mečevi za koje živite i zbog kojih igrate tenis - rekao je Đoković i onda podsetio na pakao kroz koji je prošao u prethodnih godinu i po dana.

- Prolazim kroz neke stvari, samo ja znam kroz šta sam prolazio poslednjih 15 meseci. Znam koliko sam radio da bi došao do ovoga. Dobio sam najboljeg igrača na svetu u ovom trenutku.

Potreban je bio jedan ovakav meč i ovakva pobeda Novaku Đokoviću
Potreban je bio jedan ovakav meč i ovakva pobeda Novaku Đokoviću foto: Reuters

On i Nadal su započeli meč u petak, ali je on prekinut u 23 sata zbog zakona u Londonu koji zabranjuje održavanje sportskih događaja posle tog vremena, pa je nastavljen u subotu.

- Uspeo sam da se naspavam, ako to možete da nazovete spavanjem. Adrenalin je veliki jer se brzo vraćate na teren. Nije lako opustiti se i smiriti se. Potrebno je vreme da se zaspi. Anderson je igrao mnogo da bi stigao do tog finala. Iskreno nadam se da ćemo obojica uopšte uspeti da izađenmo na teren. Imao je dan pauze i voleo bih da sam i ja imao taj dan.

Novak je na ovaj način stigao do prvog Gren slem finala posle 21 meseca i opet će se boriti za trofej na jednom od četiri najveća turnira.

- Ovo je za mene bilo neverovatno dostignuće i još jednom ponavljam, naporno sam radio da bi imao priliku da dođem do ove pozicije da se borim za trofej na Vimbldonu po četvrti put u karijeri - poručio je srpski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.