KOLINDA UZ ĐOKOVIĆA PROTIV NADALA: Predsednica Hrvatske bodri srpskog tenisera da uđe u finale Vimbldona!
Foto: AP/Reuters

Svim srcem je uz njega

KOLINDA UZ ĐOKOVIĆA PROTIV NADALA: Predsednica Hrvatske bodri srpskog tenisera da uđe u finale Vimbldona!

Srpski teniser dobio je podršku od hrvatske predsednice

Objavljeno:

Kolinda Grabar Kitarović navija za Novaka Đokovića da osvoji Vimbldon.

Predsednica Hrvatske poslala je poruku srpskom teniseru pre početka polufinalnog meča protiv Rafaela Nadala u kojoj mu je poručila da mu želi ulazak u finale najprestižnijeg turnira na svetu.

- Novaku Đokoviću, velikom čovjeku i sportašu, od srca želim ulazak u finale Wimbeldona. Čast mi je da sam ga imala prigodu osobno upoznati u našem Umagu - napisano je na zvaničnom Fejsbuk profilu Kolinde Grabar Kitarović uz njenu zajedničku fotografiju sa njim.

Srpski teniser je prethodnih dana bio u centru pažnje javnosti u rodnoj zemlji, ali i Hrvatskoj zato što je javno poručio da navija za hrvatsku reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

To je izazvalo oprečne reakcije, posebno u Srbiji, gde se našao na udaru određenog dela javnosti, i predmet brojnih uvreda.

Bilo je političara koji su ga vređali i govorili za njega da je izdajnik i Hrvat, dok su neke javne ličnosti čak između redova pozivale na to da mu se oduzme srpski pasoš.

On se javio tim povodom i poručio da je sport nešto što je iznad svega ostalog i nema veze sa politikom, nacionalizmom, mržnjom i sličnim stvarima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.