EPSKA BITKA NADALA I DEL POTRA! Nole saznao rivala u polufinalu Vimbldona! (VIDEO)
Foto: AP

Teniski rat

EPSKA BITKA NADALA I DEL POTRA! Nole saznao rivala u polufinalu Vimbldona! (VIDEO)

Dok će se u drugom polufinalnom meču Vimbldona sastati Džoš Izner i Kevin Anderson

Objavljeno: 22:35h

Rafael Nadal, prvi teniser planete i prvi nosilac Vimbldonskog turnira, savladao je posle trilera u Londonu Argentinca Huana Martina del Potra posle velike borbe u pet odigranih setova.

Nadal je osvojio prvi set zahvaljujući odličnoj završnici u prvom setu, ali je onda Del Potro zaigrao mnogo bolje pa drugi i treći set rešio u svoju korist.

Rafa je posle skoro pet sati igrena kraju uspeo da izvoje pobedu 7:5, 6:7(7), 4:6, 6:4, 6:4.

Španac je dao po gasu na kraju prvog seta i rešio ga u svoju korist sa 7:5. Del Potro je mnogo bolje igrao u nastavku meča, a taj set je rešen u taj-brejku, jer Argentinac nije uspeo da odservira za set pri 5:4.

U nezvaničnom 13. gemu Rafa je imao 6:3 i sve pod kontrolom, ali onda "Div iz Tandila" uzima šest od narednih sedam poena i preokreće set u svoju korist.

U trećem setu nismo videli ni jedan jedini đus, sve do desetog gema tog dela igre.

Tada Argentinac dolazi do tri vezane brejk-set lopte, koristi prvu, pa je, posle neočekivanog poraza Rodžera Federera, pred ispadanjem bio i prvi teniser sveta Rafael Nadal. Četvrti set je počeo u istom maniru kao i predhodni, sigurnim servisima oba tenisera.

Argentinac je izgledao sve umornije, pa mu je trebalo mnogo vremena da se pripremi za servis i njegova igra izgledala je tromo, pa je Španac dolašao do brejka, kojim je na kraju došao do prednosti od 4:2. Del potru utom trenutku ponovo popušta koncentracija, ali Nadal ne uspeva da iskoristi dve set lopte pri servisu rivala pa je na kraju on morao da servira za set.

"Bik sa Maljorke" ipak rutinski osvaja svoj servis gem i odvodi meč u peti set – 6:4.

Peti set je takođe igran u jakom tempu, iako su teniseri bili već uveliko gazili četvri sat meča.

Umor je bio primetan kod oba tenisaera koji su u više navrata u toku seta završili na travi.

Oba tenisera nisu dozvolila brejk sve do petog i kako se na kraju ispostavilo odlučujućeg gema, kada je Nadal uspeo da preotme servis protivniku i stavi sebe u izuzetan polžaj predvnastavak meča.

Zatim je na svoj servis uspeo da osvoji gem i poveća prednost u odlučujućem setu na 4:2.

Do kraja meča nije dozvolio del Potru da uzvrati brejkom i posle velike borbe koja je trajala četiri sata i 52 minuta dođe do polufinala prestižnog Gren slem turnira. Rafa Nadal će se u polufinalu sastati sa najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem u njihovom 52. međusobnom okršaju, ovoga puta za veliko finale Vimbldona.

Dok će se u drugom polufinalnom meču Vimbldona sastati Džoš Izner i Kevin Anderson.

BONUS VIDEO: Novinari Espresa u epizodi "Valjati se kao Nejmar"

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.