NOVAK IZBESNEO NA ENGLESKU PUBLIKU: Bili su nepravedni prema meni, ali pokazaću im ja da ne mogu da rade šta hoće!
Foto: Reuters

NE DAJ SE, NOLE

NOVAK IZBESNEO NA ENGLESKU PUBLIKU: Bili su nepravedni prema meni, ali pokazaću im ja da ne mogu da rade šta hoće!

Sve je počelo kada ga je sudija opomenuo zbog pravljenja preduge pauze između poena

Objavljeno:

Novak Đoković pobedio je Kajla Edmunda (3:1) nakon preokreta što se nije svidelo negativno nastrojenim engleskim navijačima.

Naravno da su Englezi bili uz svog ljubimca, ali su tokom meča ometali Đokovića prilikom serviranja i u važnim momentima. Na kraju su umesto "srca" dobili samo sarkastičan poljubac, a Đoković se nakon duela nije ni trudio da sakrije da je ljut.

- Očekivao sam atmosferu kao sa Dejvis kupa. Postoji nepisana granica posle koje takvo ponašanje postaje nedopustivo. Nisam zaslužio tretman kakav sam dobio od nekih osoba. U redu, napravio sam dugu pauzu prilikom serviranja, opomenut sam, i zaslužio sam to. Ali, bili su napravedni prema meni. Tako to ide - izjavio je Đoković.

Sve je počelo kada ga je sudija opomenuo zbog pravljenja preduge pauze između poena.

- Reakcija publike na to je bila nepotrebna. Neki su se pravili da kašlju, a neki su zviždali, što TV gledaoci verovatno nisu mogli da čuju. Uzvratio sam onako kako sam smatrao da je fer, reakcija je bila onakva kakva i njihova prema meni. Da ste bili na mom mestu verovatno biste shvatili. Igramo mečeve sa mnogo emocija, koje na kraj izrazite na pozitivan ili negativan način. Ne sviđa mi se kada bacam reket ili vrištim, ali i ja sam samo čovek, osećam pritisak kako i svi drugi.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Reuters

Bio je to Novaku Đokoviću treći meč na Vimbldonu protiv domaćeg tenisera, posle poraza od Endija Mareja u finalu 2013. i pobede nad Džejmijem Vordom 2016. godine. - U meču protiv Endija publika je bila korektna. Naravno da su podržavali svog igrača. Ali, ovog puta je bilo onih koji nisu želeli da prestanu da ometaju i provociraju. To je nešto što donekle mogu da tolerišem, ali onda ću pokazati da sam i ja tu i da ne mogu baš da rade šta hoće - poručio je Đoković domaćim navijačima.

BONUS VIDEO EKSPLOZIJA ODUŠEVLJENJA! Hrvatski navijači u transu! Na trgu u Moskvi sve je prštalo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.