Vimbldon, šesti dan (žene): Devet od deset teniserki iz top 10 ispalo pre osmine finala! Samo je Pliškova preživela! (FOTO)
Foto: AP

NEVERICA

Vimbldon, šesti dan (žene): Devet od deset teniserki iz top 10 ispalo pre osmine finala! Samo je Pliškova preživela! (FOTO)

Pitanje je da li se ovo ikad dogodilo!

Objavljeno: 19:08h

Većina najboljih igračica sveta je podbacila do te mere, da će u osmini finala igrati samo jedna od prvih deset na svetu.

Redom su ispadale Sloun Stivens, Elina Svitolina, Karolin Garsija, Petra Kvitova, koje su potpuno razočarale jer su prevremeno završile učešće, pa su posle meča otvaranja krenule kući.

Karolina Voznjacki, Garbinje Muguruza, Venus Vilijams su svoje snove o trofeju srušile u drugom kolu turnira.

Medison Kiz je učešće završila u trećem kolu, u kome je bolja od nje bila Evgenija Rodina sa 7:5, 5:7, 6:4 posle više od dva sata tenisa.

Na ove slabe igre vodećih igračica nije ostala imuna ni prva igračica sveta. Su Vej Hsi je posle preokreta savladala Simonu Halep sa 3:6, 6:4, 7:5. Jedino je Karolina Pliškova opravdala svoju trenutnu poziciju na planetarnoj listi, pa je ostala u borbi za titulu najprestižnijeg turnira na travi.

Dakle, samo Karolina Pliškova iz top 10 igraće u osmini finala.

Evo i svih rezultata današnjeg dana...

Rezultati trećeg kola kod žena
Rezultati trećeg kola kod žena foto: Printscreen/flashscore.com

Nemačka teniserka Anđelik Kerber plasirala se u osminu finala Vimbldona, pošto je danas pobedila Japanku Naomi Osaku sa 6:2, 6:4.

Meč Kerber i Osake, desete i 18. teniserke sveta, trajao je samo 64 minuta.

Nemica će u narednom kolu Vimbldona igrati protiv Belinde Benčić iz Švajcarske koja je bila bolja od Karle Suares Navaro iz Španije sa 6:1, 7:6.

U osminu finala se plasirala i Beloruskinja Aleksandra Sasnovič. Ona je, posle Petre Kvitove, izbacila i Australijanku Dariju Gavrilovu pobedivši je sa 6:3, 6:1.

Naredna protivnica Beloruskinji biće Letonka Jelena Ostapenko koja je slavila protiv Ruskinje Vitalije Dačenko sa 6:0, 6:4.

Do osmine finala stigla je i slovačka teniserka Dominika Cibulkova. Ona je pobedila Belgijanku Elis Mertens (6:2, 6:2) i zakazala duel sa Su Vei Hsije sa Tajvana koja je danas napravila najveće iznenađenje.

BONUS VIDEO LUDNICA: Ovako su belgijski navijači u fan zoni u Moskvi slavili trijumf nad Brazilom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.