PRVI DAN VIMBLDONA (MUŠKARCI): Dva iznenađenja, Nadal rutinski, Zverev ekspresno...
Foto: Reuters

VIMBLDON 2018

PRVI DAN VIMBLDONA (MUŠKARCI): Dva iznenađenja, Nadal rutinski, Zverev ekspresno...

Zanimljiv dan na terenima Vimbldona

Objavljeno: 22:45h

Ovde mižete pogledati kako ne Novak Đoković porazio svog rivala u prvom kolu Vimbldona.

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je danas pobedio Dudija Selu iz Izraela sa 6:3, 6:3, 6:2.

Dvostruki šampion Vimbldona, koji nije odigrao nijedan meč od kako je osvojio 11. titulu na Rolan Garosu, do pobede je stigao posle sat i 52 minuta igre.

Nadal će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča u kojem se sastaju Kanađanin Vasek Pospišil i Mihail Kukuškin iz Kazahstana.

U drugo kolo Vimbldona plasirao se i Australijanac Nik Kirjos. On je danas pobedio Uzbekistanca Denisa Istomina sa 7:6(3), 7:6(4), 6:7(5), 6:3. Kirjos će u drugom kolu igrati protiv Holanđanina Robina Hasea.

Prvu prepreku preskočio je i Nemac Aleksander Zverev, koji je bio bolji od Australijanca Džejmsa Dakvorta sa 7:5, 6:2, 6;0. Njegov naredni rival biće Amerikanac Tejlor Fric.

Bosanski teniser Damir Džumhur plasirao se danas u drugo kolo londonskog Vimbldona, pošto je pobedio Nemca Maksimilijana Merterera posle tri seta, 6:3, 6:2, 6:4. Džumhur je pobedio posle nešto više od sat i po vremena, a u drugom kolu igraće protiv boljeg iz duela Letonca Ernesta Gulbisa i domaćeg igrača Džeja Klarka.

Rumunski teniser Radu Abot pobedio je posle tri sata Španca Pabla Karenja Bustu sa 3:6, 6:0, 6:7, 6:2, 6:1. On će u drugom kolu igrati protiv slovenačkog tenisera Aljaža Bedena, koji je bio bolji od Britanca Kamerona Norija posle četiri seta.

Takmičenje u prvom kolu završio je i Belgijanac David Gofan, koji je izgubio od Australijanca Metjua Ebdena sa 6:4, 6:3, 6:4. Ebden će u narednoj rundi igrati protiv Francuza Stefana Robera.

U prvom kolu stao je i Austrijanac Dominik Tim, koji je zbog povrede predao meč Kipraninu Markosu Bagdatisu u trećem setu. Bagdatis je vodio sa 6:4, 7:5, 2:0 kada je Tim odlučio da preda meč. Naredni protivnik kiparskom teniseru biće Rus Karen Hačanov.

Plasman u drugo kolo danas su obezbedili i Kajl Edmund, Dijego Švarcman, Bernard Tomić, Markos Bagdatis, Mikhail Kukuškin, Fabio Fođini, Karen Kačanov, Aleks de Minaur, Fernando Verdasko, Robin Hese, Simone Boleli, Tejlor Fric, Bredli Klan, Ernest Gulbis, Felisijao Lopez, Jiri Veseli, Žil Simon, Žilijen Beneto, Benoa Per, Pablo Kuevas, Benoit Pare, Mateo Beretini i Kei Nišikori.

Mečevi i rezultati prvog kola Vimbldona
Mečevi i rezultati prvog kola Vimbldonafoto: Printscreen/Google/Wimbledon
Mečevi i rezultati prvog kola Vimbldona
Mečevi i rezultati prvog kola Vimbldonafoto: Printscreen/Google/Wimbledon

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U MOSKVI: Rusi i dalje slave istorijski uspeh! Himna Rusije i Kaćuša pod srpskom zastavom na Crvenom trgu (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.