POVUKAO SE SA VIMBLDONA! Ne može da odigra meč od pet setova! (FOTO)
Foto: Reuters

Sprema se za Ameriku

POVUKAO SE SA VIMBLDONA! Ne može da odigra meč od pet setova! (FOTO)

Nije uspeo na vreme da se oporavi i uđe u formu

Objavljeno:

Endi Mari je odustao od Vimbldona ove godine!

Samo dan pre početka najprestižnijeg teniskog turnira na svetu dvostruki šampion je odlučio da se povuče sa njega i preskoči ga, jer i dalje nije se dovoljno oporavio od povrede i operacije kuka zbog čega je skoro godinu dana bio van terena.

Britanac se vratio takmičenjima na turnirima u Istbornu i Kvinsu, gde je zabeležio dva poraza i jednu pobedu, pa su svi pretpostavljali da će se takmičiti i na VImbldonu.

Endi Mari na treninzima
Endi Mari na treninzima foto: Reuters

I on je tako mislio, ali očigledno je da i dalje nije u fizičkoj kondiciji i uopšte u zadovoljavajućoj formi koja bi mu omogućila da bude ozbiljan takmac svima.

- Zdravo svima, teška srca objavljujem da se povlačim i da neću igrati na ovogodišnjem VImbldonu. Napravio sam značajan napredak u treniranju i mečevima u prethodnih deset dana, ali posle dugih razgovora sa mojim timom, i shvatili smo da bi igranje recimo meča od 5 setova bilo prerano za mene u ovom trenutku oporavka. Uradili smo sve što smo mogli da bih bio spreman na vreme. Od sutra počinjem sa treninzima na tvrdoj podlozi i nastavljam sa oporavkom i rehabilitacijom i sa radošću čekam početak američke turneje. Hvala za sve poruke podrške i uzbuđen sam što ponovo mogu da igram posle toliko mnogo vremena - navodi se u Marijevom saopštenju na društvenim mrežama.

Njemu je protivnik trebalo da bude Benoa Per u prvom kolu, ali će umesto njega uskočiti neki "laki luzer" iz kvalifikacija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.