Đoković skočio na ATP listi! Srbija ima samo jednu teniserku među 200 najboljih na svetu! (FOTO)
Foto: Reuters

Bitno da se napreduje

Đoković skočio na ATP listi! Srbija ima samo jednu teniserku među 200 najboljih na svetu! (FOTO)

Izašle su nove rang liste najboljih tenisera i teniserki posle Rolan Garosa

Objavljeno:

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković napredovao je na ATP listi.

Srpski igrač je stigao do četvrtfinala Rolan Garosa posle čega je popravio plasman za jednu poziciju i sada je 21. na listi najboljih svetskih tenisera.

Filip Krajinović je pao za dve pozicije i sada je 29, dok je Dušan Lajović ostvario za dva mesta bolji rezultat i 58. je na ATP listi.

Srbija među 100 najboljih ima još dva predstavnika. Viktor Troicki je sa 91. došao na 93. mesto, dok je u prvih 100 ušao Laslo Đere, skokom od devet pozicija i sada je 92. na svetu.

Dušan lajović i Laslo Đere su napredovali, a Filip Krajinović nazadovao na ATP listi
Dušan lajović i Laslo Đere su napredovali, a Filip Krajinović nazadovao na ATP listi foto: Beta

Rafael Nadal je u nedelju osvojio 11. titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske i zadržao prvo mesto na ATP listi, ispred Rodžera Federera i Aleksandra Zvereva.

Polufinalista Rolan Garosa Huan Martin del Potro napredovao je dve pozicije, do četvrtog mesta, pošto je preskočio Marina Čilića i Grigora Dimitrova. Finalista Dominik Tim je na sedmom mestu na listi najboljih tenisera sveta zamenio Kevina Andersona, koji je sada osmi, ispred Davida Gofana i Džona Iznera.

ATP lista za 11. jun 2018.
ATP lista za 11. jun 2018. foto: Printscreen/atpworldtour.com

U konkurenciji teniserki Aleksandra Krunić je jedina naša predstavnica u najboljih 200, ali je doživela pad i sada je 55. na WTA listi. Ona je nazadovala za 8 pozicija.

Sledeća je Nina Stojanović, koja je napredovala četiri mesta do 219. pozicije, ispred Olge Danilović koja je popravila plasman za pet i sada je 224. na svetu. Među 300 su još Ivana Jorović na 229. mestu i Dejana Radanović na 245.

Aleksandra Krunić je jedina srpska teniserka među 200 najboljih na svetu
Aleksandra Krunić je jedina srpska teniserka među 200 najboljih na svetu foto: Fonet

Prva teniserka sveta Simona Halep zadržala je lidersku poziciju posle trijumfa na Rolan Garosu, dok je finalistkinja Sloan Stivens napredovala sa 10. na četvrto mesto.

Iza Halepove su ostale Karolina Voznijacki i Garbine Muguruza, a Stivens je sada ispred Eline Svitoline, Karolin Garsije, Karoline Pliškove, Petre Kvitove, Venus Vilijams i Medison Kiz.

Jelena Ostapenko nije odbranila trofej u Parizu, što je koštalo velikog gubitka bodova i ispadanja iz 10 najboljih. Nazadovala je sedam pozicija i sada je na 12. mestu.

WTA lista za 11. jun 2018.
WTA lista za 11. jun 2018. foto: Printscreen/wtatennis.com

BONUS VIDEO: Alen Omić posle pobede nad FMP-om u prvom meču finala plej-ofa

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.