NA ŠLJACI BOLJEG NIJE BILO, NITI ĆE GA BITI: Rafael Nadal je 11. put u karijeri šampion Rolan Garosa!
Foto: Reuters

Rolan Garos, finale

NA ŠLJACI BOLJEG NIJE BILO, NITI ĆE GA BITI: Rafael Nadal je 11. put u karijeri šampion Rolan Garosa!

Pobedio je Dominika Tima u finalu posle dva sata i 44 minuta igre

Objavljeno: 18:21h

Ne postoji bolji teniser na šljaci, a teško da će ikada i postojati! Rafael Nadal je apsolutni šampion Rolan Garosa pošto je uspeo i 11. put u karijeri da podigne trofej namenjen najboljem na Gren slemu u Parizu.

"Kralj šljake" je počistio u finalu Dominika Tima 6:4, 6:3, 6:2 za dva časa i 44 minuta igre i tako samo potvrdio ono što se godinama zna unazad - kada je fit na zemljanoj podlozi nema mu ravnog.

Rafael Nadal je u finalu Rolan Garosa pobedio Dominika Tima
Rafael Nadal je u finalu Rolan Garosa pobedio Dominika Tima foto: Reuters

Španac je ovim trofejom postao tek druga osoba koja je uspela da 11 puta trijumfuje na nekom Gren slemu, jer je pre njega to pošlo za rukom samo legendarnoj Margaret Kort, koja se takmičala doduše pre "Open ere" svetskog tenisa.

Interesantno je da je Nadal ove godine uspeo i po 11. put da osvoji ove godine titule na još dva turnira, oba su takođe na šljaci, - Monte Karlo i Barselona.

Rafael Nadal je tek druga osoba u istoriji koja je uspela da osvoji 11 titula na jednom Gren slemu
Rafael Nadal je tek druga osoba u istoriji koja je uspela da osvoji 11 titula na jednom Gren slemu foto: Reuters

Što se tiče samog finala, ni u jednom momentu se nije dovodilo pitanje pobednika, jer debitant u Gren slem finalima jednostavno nije mogao da parira silno motivisanom najboljem teniseru planete.

Jedino je u prvom setu viđena nešto jača borba njih dvojice kada je Tim na početku meča na brejk Nadala odgovorio ribrejkom, ali je onda pokleknuo kada nije smeo - u 10. gemu seta i samim time izgubio ga.

Dominik Tim je debitovao u Gren slem finalima
Dominik Tim je debitovao u Gren slem finalima foto: EPA/Caroline Blumberg

U drugom setu, siguran španski teniser koji je odmah na krilima osvojenog prethodnog seta iskoristio psihičku nestabilnost kod protivnika i napravio gem na samom početku koji je sačuvao do kraja seta.

I na kraju, rutinski mogli bismo da kažemo odrađen poslednji, treći set, u kome je Nadal bio taj koji je napadao i želeo da osvaja poene i gemove, dok se Tim više branio, ali nije mogao da se odbrani od silnih nasrtaja.

Rafael Nadal je rutinski došao do pobede u tri seta
Rafael Nadal je rutinski došao do pobede u tri seta foto: Reuters

Bila je ovo, na kraju krajeva, i osveta "kralja šljake" Austrijancu koji je jedini u poslednje dve godine uspevao da ga pobedi baš na njegovoj podlozi - prošle godine u Rimu, i ove godine u Madridu.

BONUS VIDEO: UTEHU NAŠAO U ŽENI: Ikardijeva supruga pokazala kako se sprema za seks

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.