NADAL PRESLIŠAO DEL POTRA: Španac ubedljivo do finala Rolan Garosa! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA

ROLAN GAROS, POLUFINALE

NADAL PRESLIŠAO DEL POTRA: Španac ubedljivo do finala Rolan Garosa! (FOTO) (VIDEO)

Nadal i Tim su igrali do sada devet puta, a Španac vodi sa 6:3 u pobedama

Objavljeno:

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal se plasirao u svoje 11. finale Rolan Garosa, pošto je u polufinalu nadigrao Argentinca Huana Martina Del Potra.

Posle samo dva sata i 17 minuta borbe na terenu stadiona "Filip Šatrije" u Parizu Nadal se plasirao u novo finale Rolan Garosa, pošto je Del Potra pobedio veoma ubedljivo rezultatom 6:4, 6:1, 6:2.

Najveća borba se vodila u prvom setu, kada je Delpo propustio tri brejk lopte za vođstvo od 2:1 u gemovima, a potom i još tri za prednost od 5:4.

Kada je Delpo čak šest prilika ispustio, Nadal ga je kaznio kada je Argentincu ostalo da servira za opstanak u prvom setu. Španac je tada napravio brejk za 6:4, a posle je samo nastavio sa dominantom igrom i sigurnim udarcima do pobede.

U drugom setu je Nadal vezao pet uzastopnih gemova za 5:0, Del Potro je zatim uspeo da spase dve set lopte, ali nije treću.

Šesti teniser na ATP listi u trećem setu takođe nije mogao da parira Nadalu, koji je suvereno došao do svoje 10. pobede protiv Del Potra, od ukupno 15 okršaja.

foto: AP

Desetostruki šampion Rolan Garosa će za svoju 11. titulu igrati protiv Austrijanca Dominika Tima, koji je u prvom polufinalu eliminisao Italijana Marka Čekinata sa 3:0 u setovima.

Nadal i Tim su igrali do sada devet puta, a Španac vodi sa 6:3 u pobedama.

BONUS VIDEO:

Alen Omić posle pobede nad FMP-om u prvom meču finala plej-ofa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.