VILANDER JASAN: Novače, nemoj da igraš na Vimbldonu! Imaš mentalni problem!
Foto: Printscreen/Youtube/Djoker Nole

Snaga nije problem, nego glava

VILANDER JASAN: Novače, nemoj da igraš na Vimbldonu! Imaš mentalni problem!

Šveđanin smatra da je osvežavajuće što se srpski teniser vraća, ali da mu je i dalje najveći problem mentalne prirode

Objavljeno: 09:28h

Bivši švedski teniser Mats Vilander imao je jasnu poruku za Novaka Đokovića posle eliminacije sa Rolan Garosa u četvrtfinalu od italijanske senzacije Marka Čekinata.

Đoković je poražen od Italijana 3:1 posle velike borbe i tako je, nažalost, okončan njegov trijumfalni put i pokušaj povratka u vrh svetskog tenisa.

Naš najbolji teniser je imao problema na ovom meču, od bolova u vratu, preko bolova u desnoj potkolenici zbog čega je dva puta tokom meča tražio pomoć lekara, a po njegovom završetku nije želeo da govori i povredama i čak naznačio da postoji mogućnost da preskoči sezonu na travi i Vimbldon.

Novak Đoković je eliminisan od Marka Čekinata
Novak Đoković je eliminisan od Marka Čekinatafoto: AP

- Novak možda ne bi trebalo da igra na travi zato što je to podloga koja ubija samopouzdanje. I da igra dobro na travi, teško je naći dobre terene za treniranje, ne možete dobro da se krećete zato što dosta proklizavate i ako želite da se vratite na ono najbolje, a to je za Novaka beton, logično je da ne biste želeli da igrate na travi - rekao je Mats Vilander.

Šveđanin je često bio najveći kritičar Srbina, a ponekada i nipodaštavao njegove rezultate, međutim, sada ga je ponovo pohvalio, ali je istakao da i dalje veruje da je njegov problem mentalne prirode.

Mats Vilander u razgovoru sa Barbarom Šet
Mats Vilander u razgovoru sa Barbarom Šetfoto: Printscreen/Youtube/Djoker Nole

- Mislio sam da nije dobro fizički spreman. Međutim pružio je odličnu borbu i dobro je igrao mečeve. Mislim da je na dobrom putu. Ne mislim da je fizička sprema ikada bila problem, već je to glava.

Ipak, kako ističe on veruje da se Novak vraća na stari put i da je to osvežavajuće za svetski tenis.

Novak Đoković će možda preskočiti Vimbldon
Novak Đoković će možda preskočiti Vimbldonfoto: AP

- Pitanje je šta se sada dešava, ali osvežavajuće je videti da se vraća. Jedina stvar koja je nedostajala bilo je samopouzdanje u četvrtom setu. Imao je šansu, ali nije smeo da odigra opušteno. To je sve do samopouzdanja, nije želeo da pobedi sam sebe. Kada ste sigurni u sebe i kada osvajate Slemove ne mislite o tome da će te pobediti sebe i onda te poteze pogađate - kazao je Vilander.

Upravo zato on misli da je potrebno da se više usredsredi na treninge, da manje putuje, kako bi dostigao 100 odsto svojih mogućnosti.

Novak Đoković je imao i problema sa bolovima u vratu i desnoj potkolenici
Novak Đoković je imao i problema sa bolovima u vratu i desnoj potkolenicifoto: Reuters

- Najvažnije mu je da bude kući sada, da napravi pauzu od hotela. Idi kući i treniraj naporno mesec dana. Ako dobro igra i ako bude na 80 odsto, kao što sam čuo da je bio, to mu daje šansu da se ponovo vrati na 100 odsto.Novak nema servis ili forhend Del Potra ili Rafin govor tela. Potrebna mu je ta neka neka granica i da bude 100 odsto spreman.

BONUS VIDEO: Izjava Novice Veličkovića o uvredama na račun porodice

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.