SJAJNI NOVAK: Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa! (FOTO)
Foto: EPA

ROLAN GAROS, 1/8 FINALA

SJAJNI NOVAK: Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa! (FOTO)

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš "lajv-blog".

Objavljeno: 20:43h

Novak Đoković je u četvrtfinalu Rolan Garosa!

Srpski teniser je u četvrtom kolu drugog Gren Slema u sezoni savladao španskog tenisera Fernanda Verdaska sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:2 ) i tako se plasirao među 8 najboljih u Parizu.

Plasmanom među osam najboljih, naš as je odbranio bodove osvojene prošle sezone, a imaće priliku da značajno uveća svoj saldo i načini skok na ATP listi. Ovo je jubilarno 40. Grend slem četvrtfinale najboljeg sportiste Srbije i deveto uzastopno na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Neverovatno je da su prva tri gema u meču trajala čak 29 minuta!

Prvi je dobio Đoković na svoj servis, a onda su usledila dva maratonska. Propustio je naš as čak četiri brejk lopte na servis Verdaska, pre nego što je Španac izjednačio, ali je u narednom on imao dve brejk prilike, koje je srpski teniser neutralisao.

Naporan početak više je štetio Verdasku, pošto je u narednom, četvrtom gemu, Đoković došao do prvog brejka, koji je bio odlučujući u setu. Posle 3:1, obojica su dobijala svoje servis gemove, a nisu se suočavali sa brejk loptama, pa je Đoković iskoristio prvu set loptu i poveo sa 1:0 posle 57 minuta igre.

Odmah na startu drugog seta Srbin je oduzeo servis protivniku, a zatim lako dobio svoj gem. Sve do 3:1 nije bilo mnogo uzbuđenja, ali ni previše lepih poteza, već su teniseri do poena uglavom dolazili posle grašaka rivala. U šestom gemu Đoković je napravio četiri neiznuđene greške, pa je Verdasko stigao do brejka sa nulom.

Set je počeo da se komplikuje, međutim, posle pauze, naš teniser je uzvratio istom merom i vratio prednost brejka. Đoković je osvojio devet poena u nizu i smešio mu se drugi set. Imao je bivši broj jedan priliku da sve reši u devetom gemu, ali je propustio jednu set loptu na servis Verdaska

foto: EPA

Španac je imao velikih problema sa žuljevima, pa mu je posle tog gema ukazivana lekarska pomoć. Ipak, Đoković mu u narednom gemu nije dao nikakvu šansu i dobio je sva četiri poena za vođstvo od 2:0 u setovima. Drugi set, koji je Đoković rešio u svoju korist sa 6:4 trajao je 45 minuta.

I treći set ovog predstave počeo je brejkom, a ponovo je svoj servis izgubio Španac. Đoković je preciznim smečom došao do brejk lopte, a onda je odličnom defanzivom naterao protivnika da pogreši. U narednom servis gemu Đokovića bilo je malo problema, dva puta je srpski teniser morao da spašava brejk loptu, ali je na kraju uspeo da potvrdi osvojeni brejk i poveo je sa 2:0 trećem setu.

foto: EPA

Naredna dva gema dobili su teniseri koji su servirali, a onda je Novak još jednim brejkom, posle odličnog riterna na brejk loptu, trasirao puta ka pobedi i plasmanu u četvrtfinale Rolan Garosa. Jedino što je iskusni španski teniser uspeo da uradi, bilo je da meč malo produži, ali je i treći set pripa Đokoviću rezultatom 6:2, pošto je iskoristio prvu set loptu na svoj servis.

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog.

Tok meča:

III set:

6:2 - POBEDA! Novak Đoković je u tri seta savladao Fernanda Verdaska i tako obezbedio plasman u četvrtfinale!

5:2 - Koprca se i dalje Verdasko, uzima tek drugi gem u ovom setu

5:1 - Ubedljiva prednost za srpskog tenisera koji je na korak od plasmana u četvrtfinale

4:1 - Novi brejk je uzeo Novak!

3:1 - Odlično je Novaka služio servis u današnjem meču, novi gem za Đokovića

2:1 - Uzima Španac prvi gem u ovom setu

2:0 - Verdasko je na izmaku snage, Novak osvaja i drugi gem trećeg seta!

1:0 - Brejk na startu za Đokovića!

6:4 - Novak dolazi do drugog seta!

18:33 - Verdasko je zatražio medicinski tajm-aut

5:4 - Španac osvaja i četvrti gem u ovom setu, ali sada sve zavisi od Novaka i njegovog servisa.

5:3 - Đoković na korak od drugog seta!

4:3 - BREJK: Izdigao se Novak iznad problema usled izgubljenog servisa i dolazi do novog gema!

3:3 - BREJK: Verdasko lomi Đokovića i stiže do prvog brejka u meču.

3:2 - Gem za gem u drugom setu. Španac smanjuje rezultat, a Novak ima priliku da se još više približi osvajanju drugog seta.

3:1 - Verdasko i dalje ne uspeva da oduzme servis srpskom teniseru. I dalje dva gema prednosti za Đokovića

2:1 - Posle tri sušna gema za Španca, Verdasko dolazi do prvog gema u drugom setu

2:0 - Potvrdio je Novak brejk i sada ima već lepu prednost na startu drugog seta.

1:0 - Verdasko je indisponiran i Novak je uspeo to da iskoristi, napravi brejk i da povede sa 1:0 u drugom setu.

II set:

6:3 - Evo ga! Đoković osvaja prvi set posle velike bitke na glavnom terenu u Parizu!

5:3 - Gem za Verdaska, sada Novak servira za vođstvo od 1:0 u setovima.

5:2 - Jedan gem deli Novaka od osvajanja prvog seta. Verdasko servira za ostanak.

4:2 - Uspeva Verdasko da se vrati u meč i osvaja drugi gem na susretu. Sada je Novak na servisu.

4:1 - Novak je potvrdio brejk odigravši dobar gem na svoj servis i sada ga samo dva gema dele od osvajanja prvog seta u osmini finala Rolan Garosa.

3:1 - BREJK: Novak Đoković je uspeo da "iščupa" gem Špancu i posle neverovatno dugačkih gemova dolazi do prvog brejka u ovom susretu.

2:1 - Nerealno dugi gemovi se igraju u Parizu. Čak pola sata su trajala prva tri gema na ovom meču, a Đoković je prvi stigao do dva osvojena. Oba tenisera su u meč ušla punim intentzitetom i nimalo se ne štede.

1:1 - Iscrpljujući drugi gem pripao je španskom teniseru. Gem koji je trajao više od deset minuta konačno je završen. Očekuje nas pravi spektakl na glavnom terenu u Parizu.

1:0 - Prava borba viđena je u prvom gemu. Verdasko je osvojio prvi poen na meču, zatim je Đoković imao i 40:15, da bi Španac uspeo da stigne do "đusa", ali srpski teniser je smogao snage da ne dozvoli da Verdasko dođe do prvog brejka na meču.

16:50 - Meč je počeo, Đoković je prvi na servisu.

BONUS VIDEO:

Đoković urnebesnim tverkovanjem do suza nasmejao čitavu planetu

(Espreso.co.rs):


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.