VAJDA OTVORENO O LOŠEM TRETMANU ĐOKOVIĆA: To je užasno! Zaboravili su ga posle godinu dana! Niko ga ne priznaje jer dolazi iz Srbije!
Foto: Reuters

besan je zbog toga

VAJDA OTVORENO O LOŠEM TRETMANU ĐOKOVIĆA: To je užasno! Zaboravili su ga posle godinu dana! Niko ga ne priznaje jer dolazi iz Srbije!

Trener srpskog tenisera je nezadovoljan što se o Novaku piše na ovakav način

Objavljeno:

Marijan Vajda se vratio u stručni štab Novaka Đokovića i ponovo je ekipa koja je bila šampionska svojevremeno na okupu.

Slovački trener je tokom ovogodišnjeg Rolan Garosa istakao da mu se ne dopada kakav tretman ima njegov štićenik u stranim medijima, te je jasno rekao da ga nipodaštavaju posle samo jedne loše odigrane godine.

- Da, mislim da je tako (da Đokovića nekada ne cene dovoljno). Ne spominju Novaka tako često kao Federera, Nadala i ostale jer dolazi iz male zemlje. Neću da ulazim preduboko u ovo, ali njemu je bilo toliko teško da se probije. Niko ga nije dovoljno priznavao... O Federeru i Nadalu se govorilo mnogo i kada su bili u padu, dok Novaka svi kao da su zaboravili posle jedne loše godine, a on je veliki šampion - rekao je Vajda u intervjuu za "Sport klub".

Marijanu Vajdi se ne dopadaju kritike svetskih medija na račun Novaka Đokovića
Marijanu Vajdi se ne dopadaju kritike svetskih medija na račun Novaka Đokovićafoto: EPA/Andreu Dalmau

On se tu nije zaustavio te jasno i glavno istakao da Novak uopšte nije priznat koliko bi trebalo.

- Kritike medija, ne srpskih naravno, užasne su i uopšte mi se ne dopadaju, nisam srećan zbog toga, trebalo bi više da bude priznat kao šampion i da se o njemu tako i govori. Jednu godinu ne osvaja i već o njemu pišu na takav način... Moram da priznam da me to pogađa, mada srećom, u poslednje vreme ne čitam toliko - dodao je Slovak.

Mnogi su bili iznenađeni kada je 2016. godine Novak otpustio kompletan stručni štab i nisu se složili s time, ali Vajda tvrdi da je u tom momentu to bio logičan potez.

Marijan Vajda tvrdi da je Novak trenutno na nekih 75% svojih mogućnosti
Marijan Vajda tvrdi da je Novak trenutno na nekih 75% svojih mogućnostifoto: EPA/Andreu Dalmau

- Iskreno, nimalo. I ja sam bio isceđen i prazan posle te 2016. godine, pomislio sam kako će mi prijati pauza i kako je ona konačno došla, bilo je to olakšanje. Morao sam da se oporavim mentalno, sada se i ja osećam mnogo svežije. Nisam očekivao da ću se vratiti, nisam ni razmišljao o tenisu, nisam ga ni gledao jer je mom mozgu bio potreban predah. Uživao sam sa porodicom.

Novak je sada na putu povratka u svetski vrh i daleko je još od svog maksimuma što je evidentno, a Vajda tvrdi da je u ovom trenutku svaka pobeda velika kao osvajanje Gren slema.

- Mogu da kažem da ćemo biti zadovoljni bilo kojim Slemom. Trenutno je u fazi u kojoj još nije potpuno spreman, možda je na 75-80 posto svojih mogućnosti i verujte da meni svaka pobeda znači kao Gren slem trofej. Svi sad misle da se vratio potpuno, ali nije još, treba mu još vremena. Radimo dva meseca, ali još smo daleko. Ne znam koliko će Slemova osvojiti do kraja karijere, ali ubeđen sam da može ponovo da dođe na taj nivo i da osvaja najveće titule.

BONUS VIDEO: Pesma Partizanovaca posle poraza u derbiju

(Espreso.co.rs / Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.