RAFIN UČENIK UDARA NA NOVAKA: Đoković je legenda, ali sada se to malo promenilo! (FOTO)
Foto: EPA/Claudio Onorati

VIDEĆEMO SUTRA

RAFIN UČENIK UDARA NA NOVAKA: Đoković je legenda, ali sada se to malo promenilo! (FOTO)

Munar je prošle godine počeo da radi na Akademiji Rafaela Nadala u Manakoru

Objavljeno:

Đaume Munar, 21-godišnji španski teniser, igraće u drugom kolu Rolan Garosa protiv najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Munar je prošle godine počeo da radi na Akademiji Rafaela Nadala u Manakoru i konačno je počeo da pokazuje naznake da bi mogao da ostvari potencijal koji je pokazao kao junior.

Munar, trenutno 155. teniser sveta, uz dosta muke je stigao do glavnog žreba. U prvom kolu je gubio do favorizovanog Davida Ferera sa 2:0 u setovima, a onda se desilo čudo. Osvojio je tri seta u nizu i plasirao se u drugo kolo.

Đaume Munar
Đaume Munar foto: EPA/Caroline Blumberg

Mladi španski teniser je bio ponosan nakon meča.

- Za mene je David bio uzor još otkad sam bio klinac, veliki je radnik, a posle meča sam bio u šoku i ništa mu nisam ni rekao, pa me je sada malo sramota - rekao je Munar.

Španac je istakao da mu dosta znači podrška najboljeg tenisera sveta, Rafaela Nadala.

- Rafina podrška kao zemljaka mi mnogo znači, on je kao neko ogledalo za to koliko još treba da se napreduje i privilegija je što mi pomaže, ali teško je ugledati sa potpuno na njega jer je on vanzemaljac. Tenis je sport detalja, a Rafa svakom detalju poklanja maksimalnu pažnju.

Đaume Munar
Đaume Munar foto: Reuters

Mladi teniser se osvrnuo i na meč sa Novakom Đokovićem.

- Da, igraću sa Đokovićem, jednim od najvećih u istoriji, i to na velikom terenu verovatno, što je san svakog deteta. Probaću da pristupim tom meču kao i svakom drugom, volim veliku pozornicu, a ceo svet zna ko je Đoković, kako igra i šta znači biti naspram njega. Gledajući ga sa strane, sada se to malo promenilo, ali kada je bio na vrhuncu, oduševljavalo me je kakav je borac i takmičar, koliku glad za pobedama ima. Brutalan je takmičar, tako je i godinama bio u vrhu, divio sam mu se na tome kako je uvek pronalazio načine da prebrodi sve teškoće na terenu. Ništa, trudiću se da se oporavim, da budem agresivan i videćemo kuda će me to odvesti.

BONUS VIDEO: Svetozar Mijailović na proslavi Barija

(Espreso.co.rs/Kurir/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.