SAMO PUNJENA, SAMO KOBAJA: Novak otkrio kakva mu je situacija sa laktom i kada ga boli, pa odbrusio svima koji ga napadaju zbog ishrane! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/djokernole

Ironično

SAMO PUNJENA, SAMO KOBAJA: Novak otkrio kakva mu je situacija sa laktom i kada ga boli, pa odbrusio svima koji ga napadaju zbog ishrane! (FOTO)

Najbolji srpski teniser dotakao se mnogih pitanja koja se potežu oko njega i njegovog života

Objavljeno:

Novak Đoković se nalazi na putu povratka u svetski vrh na kome je bio, ali sa koga je ispao usled silnih problema i nedaća koji su ga zadesili.

Posle višemesečne pauze zbog povrede lakta i potom ne baš uspešnog povratka, pa onda i operacije, srpski teniser tek sada hvata zalet i diže formu rekli bismo iz turnira u turni.

Povodom predstojećeg učešća na Rolan Garosu koji bi trebalo da mu bude vrhunac sezone na šljaci, dao je intervju za "Novosti" gde se dotakao mnogo stvari iz svoje karijere.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

- Da ne želim da budem broj jedan i da osvajam velike turnire, ne bih profesionalno igrao tenis! Osvojio sam 12 Gren slemova u svom životu, 30 mastersa i ne znam koliko turnira do sada. Posle svega, niti znam, niti želim da dođem na turnir samo da bih učestvovao - rekao je Đoković povodom sumnji da je izgubio volju za pobedama.

Lakat mu je zadavao mnogo muka i morao je da ga na kraju operiše, a kakva je situacija trenutno?

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

- Nadam se da sam na duže staze uspeo da rešim problem sa laktom koji me je mnogo mučio poslednjih godinu i po. Sve je još poprilično sveže. Kažu da takva vrsta ožiljka može da boli šest meseci. Van terena to osećam svakog dana, ali, na terenu, zasad, nemam bolove. Ponekad malo, ali sve je to podnošljivo. U mečevima, kada se zagrejem, sve je u redu - otkrio je Novak svoje trenutno zdravstveno stanje.

Naravno, nije mogao da izbegne temu svoje ishrane u čemu se vodi najveća polemika, pogotovo u njegovoj rodnoj Srbiji, gde ljudi i dalje teško prihvataju to što odbija da jede meso.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

- Ma, u pravu su ljudi. Treba pojesti za doručak tri punjene vešalice, za ručak kobasice, a onda da se teletinom sve zapečati pred spavanje, da bude lako u stomaku. I onda si super spreman da izađeš na teren - bio je ironičan najbolji srpski sportista svih vremena.

Njegova igra se daleko poboljšala u poslednjih mesec dana, a za to je zaslužno i što je vratio Marijana Vajdu za trenera.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

- Vajda je moj životni saputnik, više nego trener, neko ko je meni veoma drag. Obeležio je dobar deo mog života na terenu, ali i van njega. Viđao sam ga mnogo češće nego majku. Marjan me izuzetno dobro poznaje i doprinosi mentalnoj jasnoći koja mi je potrebna posle svih ovih stvari koje sam doživeo u poslednje vreme. On je zaista neko ko može zaista da me, na neki način, usmeri na put kojim želim da idem - poručio je Đoković.

Novak i dalje najveću energiju crpi iz svog okruženja, pogotovo porodice.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

- Najveća energija koja može da se dobije dolazi iz glave, srca i duše. Glavni izvor energije crpim iz motivacije i strasti. Podrška porodice mi je veoma važna, jer bi mi bez nje bilo veoma teško da se bavim ovim sportom i ostvarim to što sam postigao. Najveću energiju crpim iz ljubavi bližnjih, sreće i radosti koju mi pružaju.

BONUS VIDEO: ĐOKOVIĆ KAO ROKI: Evo kako se Novak priprema za najvažniji izazov u ovoj godini

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.