ČEH PREJAK ZA ĐEREA: Srpski teniser ostao bez titule u Rimu!
Foto: Beta/Saša Đorđević

Ipak ništa od titule

ČEH PREJAK ZA ĐEREA: Srpski teniser ostao bez titule u Rimu!

Srpski teniser Laslo Đere, nažalost nije uspeo da dođe do svoje druge čelendžer titule porazom u finalu Rima

Objavljeno: 20:24h

Laslo Đere nije u speo da savlada Pavlašeka i osvoji titulu na čelendžeru u Rimu.Čeh je bio bolji od Srbina 2:1 (7:6(1), 6:7(9), 6:4) i tako osvojio titulu u glavnom gradu Italije, nekoliko dana pre početka Mastersa na istom mestu.

Čeh je na samom startu meča nabacio svoj ritam i otvorio meč u svoju korist rezultatom 3:1, ali je Đere udario kontraritam i preuzeo stvar u svoje ruke, te poveo sa 5:3 i servirao za prvi set.Međutim Laslo nije izdržao pritisak te propušta dve vezane set lopte i gubi servis, a zatim i ceo set u taj-brejku sa ubedljivih 7:1.

Za razliku od prvog seta, igrači su bili prilično sigurniji na servisu pa nije bilo ni jednog brejka do taj-brejka, a Pavlašek je propustio po jednu meč loptu u desetom i dvanaestom gemu drugog seta.

Prvi u drugom taj-brejku do set lopte dolazi Đere, a odmah i do druge, međutim sledi meč lopta za Čeha. Laslo se izvlači, dolazi do treće, a onda napokon i do četvrte i poslednje set lopte u drugoj deonivi meča.

Međutim, dobru završnicu prvog seta Laslo nije uspeo da održi i prenese na sam početak poslednjeg seta, pa je Pavlašek odmah napravio brejk kojimi dovodi sebe u vođstvo od 3:1, a jedini povratak u meč Đere je imao pri rezultatu 5:3, kada je propustio dve vezane brejk lopte.

Ovo je osmi poraz u poslednjih devet finala koje je Laslo Đere igrao na ATP čelendžer turu. Laslo Đere će se, od ponedeljka, zauzeti 104. mesto na ATP rang listi, što će za njega značiti napredak od dve pozicije.

BONUS VIDEO:ZA VREME FAJNAL FORA U BEOGRADU Igraće se i 22. Prvenstvo Evrope za dijasporu (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.