NOVAK PRAVIO ŠOU NA ŠPANSKOM U BARSI: Hoću da osvajam trofeje na šljaci, ali ima taj momak Nadal... Grešio sam u poslednje vreme! (VIDEO)
Novak Đoković je pričao na španskom na konferenciji u Barseloni, Foto: Printscreen/Youtube/Djoker Nole

Presrećan što je zdrav

NOVAK PRAVIO ŠOU NA ŠPANSKOM U BARSI: Hoću da osvajam trofeje na šljaci, ali ima taj momak Nadal... Grešio sam u poslednje vreme! (VIDEO)

Najbolji srpski teniser ističe da nema prevelike ambicije u Kataloniji, ali dugoročno itekako želi da se vrati u vrh

Objavljeno:

Novak Đoković posle 12 godina ponovo je u Barseloni, a njegov dolazak na obalu Sredozemnog mora izazvao je veliku pažnju medija, baš zbog toga što ga dugo nije bilo.

Najbolji srpski teniser je na konferenciji za štampu koju je održao i ovog puta pravio šou, kada je pričao na španskom i time iznenadio i oduševio sve novinare, a posebno svojom reakcijom kada je uspeo da završi rečenicu na španskom.

Kada je reč o onom ozbiljnom delu izjava, najbolji srpski teniser je istakao da je trenutno u takvoj situaciji da ne može da očekuje previše od učešća na ovom turniru, jer je prošao kroz težak period i sada mu je najbitnije da igra što više mečeva.

- Ovaj turnir stvarno ima tu sreću da je na njemu uvek prisutan veliki broj izuzetnih tneisera. Naravno, ja sam u takvoj situaciji da moram da imam skromna očekivanja od ovog nadmetanja. Zanima me samo prvi naredni meč, pobeda u njemu, iako znam da svi žele da vide taj duel Nadal - Đoković u četvrtfinalu - rekao je Đoković.

Novak Đoković nema neka prevelika očekivanja od turnira u Barseloni
Novak Đoković nema neka prevelika očekivanja od turnira u Barselonifoto: EPA/Andreu Dalmau

Srpski as nije mnogo igrao ove sezone i nedostaju mu mečevi, koje nije imao u kontinuitetu još od prošlogodišnjeg Vimbldona kada je odlučio da zbog povrede završi ranije sezonu, a u međuvremenu pre nekoliko meseci je morao i da se podvrgne operaciji lakta.

- Ovih poslednjih 15 meseci su bili baš teški, u smislu razumevanja same situacije, kako da se sa njom nosim. Pravio sam i neke greške. Na primer, vratio sam se prerano, jer sam žarko želeo da što pre ponovo zaigram, a pritom nisam bio dovoljno spreman i desili su se novi problemi sa laktom. Sve je to jedan proces učenja, škola života. Pokušavam da budem svestan toga sve vreme - pojasnio je Srbin.

Novak Đoković i Marijan Vajda ponovo sarađuju i to daje rezultate
Novak Đoković i Marijan Vajda ponovo sarađuju i to daje rezultatefoto: EPA/Andreu Dalmau

Povratkom Marijana Vajde jasno je da je sve krenulo nabolje, a i on sam ističe da je u Monte Karlu prošle nedelje odigrao tri vrlo dobra meča.

- Mislim da mi se igra popravila na ovoj podlozi. Osvajanje Rolan Garosa 2016. je, očigedno, bila kruna moje karijere na šljaci, ali sam osvajao i Rim, Madrid, velike turnire, Monte Karlo, ostvarujući još neke dobre rezultate. Ali, znate, tu postoji jedan momak koji se zove Rafael Nadal, koji uvek grabi ka tim 'velikim trofejima' i koji nastavlja da dominira na ovoj podlozi. On je, definitivno, bio i ostao čovek koga želite da pobedite na šljaci - rekao je Novak.

Novak Đoković igra protiv Martina Kližana u drugom kolu turnira u Barseloni
Novak Đoković igra protiv Martina Kližana u drugom kolu turnira u Barselonifoto: EPA/Andreu Dalmau

Na kraju, osvrnuo se i na to kako mu je u ovom trenutku najbitnije što je zdrav i što može potpuno da se posveti tenisu, a da ambicije ostaju uvek iste - najviše.

- Stvarno sam srećan što sam zdrav, što mogu da treniram, što mogu mnogo vremena da provedem na terenu i da polako ali sigurno gradim moju igru. Znam da nisam na vrhuncu forme i da mi je potrebno vreme. Koliko dugo? Ne znam, ali znam da da sam se u Monte Karlu osećao odlično, uspeo sam da spojim nekoliko dobriih mečeva. Moj dugoročni cilj je da osvojim što više najvećih turnira i da se borim za sam vrh, a to je u ovom sportu mesto broj 1 na ATP listi. Bio sam u toj poziciji mnogo puta, naročito u poslednjih pet-šest godina. Da, verujem da ponovo mogu da stignem do vrha - poručio je Đoković.

BONUS VIDEO: Delije prozivaju pesmom Novih fosila Grobare sa južne tribine

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.