Novak je polugo trenirao pored Federerove kuće samo dan posle operacije! Procureli detalji o zahvatu na Đokovićevom laktu!
Novak Đoković se samo dan posle operacije našao na terenu, Foto: Reuters

Moralo je tako

Novak je polugo trenirao pored Federerove kuće samo dan posle operacije! Procureli detalji o zahvatu na Đokovićevom laktu!

Srpski as se podvrgao hirurškom zahvatu u Bazelu nakon Australijan opena

Objavljeno: 15:14h

Novak Đoković i dalje traži način za povratak na pobedničke staze sa kojih je skrenuo u prethodnom periodu, a posebno od kada se podvrgao operaciji lakta.

Srpski as nije uspeo da sanira problem šestomesečnim mirovanjem, pa je posle učešća na Australijan openu ipak odlučio da se podvrgne hirurškom zahvatu.

On je to obavio u Bazelu, a u javnosti su sada procureli i detalji oko njegove operacije kao i šta se dešavalo posle.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Do tih saznanja došao je švajcarski list "Bazellandšaftlih" koji je objavio tekst o tome pod naslovom "Zašto je Novak polunag trenirao ispred Rodžerove kuće?".

U tekstu se navodi da je srpski teniser samo dan posle operacije već bio na terenu u društvu hirurga, ali i bivšeg švajcarskog fudbalskog reprezentativca Benjamina Hugela.

- Na klinici u Mutencu ništa nisu želeli da prepuste slučaju. Zato je Novak već sutradan izašao na teren sa svojim timom, ali i timom lekara na čelu sa menadžerom bolnice, bivšim fudbalerom Bazela Hugelom, koji mu je obezbedio termine za trening u teniskom centru nadomak grada. Uperili su osam infracrvenih kamera u Srbina, a na njegovom polunagom telu je bilo postavljeno 50 markera, kako bi se udarci analizirali trodimenzionalno - navodi se u tekstu.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Takođe se ističe da je na ovaj način medicinski tim hteo da se uveri da je operacija prošla kako bi trebalo, a testiranje je trajalo tri sata.

- Obično se analiza pokreta radi na samoj klinici, ali u ovom slučaju je bilo potrebno da izađemo na teniski teret - napomenuo je Haver Kalin, šef odeljenja za dijagnostiku, terapiju i prevenciju na klinici u Mutencu.

Novak je sve testove prošao uspešno te je na taj način potvrđeno da je zahvat uspeo.

E sada moguće je da se srpski teniser malo prerano vratio takmičarskom tenisu, jer je posle toga zabeležio dva poraza, usled čega je došlo i do razlaza sa trenerima Agasijem i Štepanekom.

Đoković se trenutno priprema za Masters u Monte Karlu, i to zajedno sa bivšim trenerom, Marijanom Vajdom.

BONUS VIDEO: Feldin posle pobede nad Budućnosti

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.