ĐOKOVIĆ TRAŽI TRENERA: Hteo bi da vrati Vajdu, Zimonjić drugi pik, najveća imena ga izbegavaju!
Nole u dilemi, Foto: Reuters

Ne daj se, nole

ĐOKOVIĆ TRAŽI TRENERA: Hteo bi da vrati Vajdu, Zimonjić drugi pik, najveća imena ga izbegavaju!

Rasplet je sve bliži...

Objavljeno: 08:16h

Novak Đoković je opet ostao bez stručnog štaba, tačnije bez onog glavnog dela - obojice trenera. Posle Andrea Agasija, saradnja je prekinuta i sa Radekom Štepanekom, pa će Novak morati da se da u potragu za novim strategom. Ili će to možda biti stari?! Kako javljaju "Novosti" prvi izbor srpskog tenisera mogao bi da bude čovek koji ga je na neki način stvorio i sa kojim je ostvario sve najveće uspehe u karijeri - Marjan Vajda.

Marjan Vajda (u sredini)
Marjan Vajda (u sredini) foto: Fonet

Njih dvojica su okončali saradnju na u maju 2017. kada je Srbin raspustio kompletan stručni štab sa kojim je radio tokom godina svojih najvećih uspeha, a slovački stručnjak se i pre toga već mnogo više posvetio radu sa svojom ćerkom teniserkom, pa je zato Boris Beker bio taj koji je do rastanka više vremena provodio sa srpskim teniserom. Ipak, njih Novaka i Vajdu vezuje nešto posebno, više je to porodični odnos nego odnos igrač trener i Slovak sigurno ne bi "ostao hladan" ukoliko bi stigao poziv bivšeg mu učenika.

Kao druga opcija ili makar prelazno rešenje nameće se Nenad Zimonjić, sa kojim najbolji srpski teniser svih vremena godinama je bio najpre saigrač u Dejvis kup timu Srbije, a poslednjih sezona Zimonja mu je i trener, a uz to ih veže veliko prijateljstvo.

Nenad Zimonjić
Nenad Zimonjić foto: Beta/Saša Đorđević

Jasno je da je Zimonjić na samom kraju svoje teniske karijere i teško da bi odbio svog prijatelja da mu postane trener. Što se tiče nekih drugih, pogotovo onih najvećih imena iz sveta tenisa, teško da bi neki bivši šampion ili veliko trenersko ime rizikovalo da se sada prihvati rada sa Đokovićem, čija se karijera i igra sunovratila i pitanje je kada će se i kako taj slobodni pad zaustaviti, a pogotovo nakon što su videli i da se Andre Agasi opekao.

Uglavnom, Novak je trenutno odlučio da sam putuje i igra turnire, bez trenera, što može biti i dobro i loše, ali svestan je i on da će u što kraćem i bržem roku morati da angažuje nekoga ko će raditi s njim, bez obzira šta bude postigao samostalno, jer igrač ne može bez trenera u današnjem sportu. Uostalom pogledajte Federera, mnogi bi rekli da njemu nije potreban trener, jer deluje kao da sve zna o tenisu i sve je osvojio što se može osvojiti, ali on ga i dalje ima. BONUS VIDEO: Radonjić na srpskom jeziku vodio Bajern do pobede nad Ulmom

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.