IZGUBIO PRVO MESTO! Švajcarac senzacionalno poražen od Kokinakisa, pa doneo radikalnu odluku! (FOTO)
Federer će izgubiti čelnu poziciju na ATP listi, Foto: EPA

ODMOR

IZGUBIO PRVO MESTO! Švajcarac senzacionalno poražen od Kokinakisa, pa doneo radikalnu odluku! (FOTO)

Nisam se osećao dobro na terenu, kretanje mi nije bilo najbolje. Osetio sam da imam šansu, ali donosio sam loše odluke

Objavljeno: 09:36h

Rodžer Federer je u subotu poražen u drugom kolu Mastersa u Majamiju od Tanasija Kokinakisa rezultatom 1:2 (6:3, 3:6, 6:7).

Kokinakis se može pohvaliti da je u svom prvom odmeravanju snaga sa prvim reketom sveta ostvario najvredniju pobedu u dosadašnjoj karijeri.

Australijanac je izgubio prvi set rezultatom 6:3, ali je potom iskazao veliku mentalnu stabilnost, dobio drugi za izjednačenje i potom stigao do pobede u taj-brejku u kojem je od rezultata 3:3 dobio četiri, a izgubio samo jedan poen. A valja napomenuti i da je spasao jedine dve brejk lopte viđene u trećem setu.

Kokinakisov naredni rival biće Fernando Verdasko, 31. nosilac i teniser koji je 136 mesta bolje plasiran na ATP listi.

Federer će izgubiti čelnu poziciju na ATP listi, a ostao je pri planu da ne pokušava da je povrati na zemljanoj podlozi.

- Odlučio sam da ne igram sezonu na šljaci. Prošle nedelje nisam igrao dobro. Pokušavam da shvatim u čemu je problem, imam dovoljno vremena. Osoba sam koja razmišlja pozitivno, svaki meč je nova prilika. Razočaran sam jer nisam uspeo da pronađem način. Zaslužio sam da izgubim prvo mesto, ovo danas je bilo zaista lose - rekao je Federer.

foto: EPA/Dean Lewins

Švajcarac će tako drugu godinu zaredom propustiti celu sezonu na šljaci, dok će treći put propustiti Rolan Garos. - Nisam se osećao dobro na terenu, kretanje mi nije bilo najbolje. Osetio sam da imam šansu, ali donosio sam loše odluke, što je moj protivnik iskoristio. Bio je bolji od mene danas. Bio je opušten. Ja sam se tražio tokom celog meča - dodao je Švajcarac.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako se tetovira Ljubomir Fejsa!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.