Federer otkazao učešće na Mastersu! (FOTO)
Federer neće nastupiti u Monte Karlu, Foto: AP

PEH

Federer otkazao učešće na Mastersu! (FOTO)

Švajcarac je otkazao učešće na trećem mastersu sezone

Objavljeno:

Masters u Monte Karlu, prvi u sezoni na šljakastoj podlozi, održaće se od 15. do 22. aprila. Na njemu, kao i prethodne sezone, neće nastupiti najbolji teniser sveta Rodžer Federer.

Švajcarac je otkazao učešće na trećem mastersu sezone i još uvek je pitanje da li će uopšte nastupati na turnirima na šljaci.

foto: AP

On je ranije naveo da će odluku o igranju na Rolan Garosu doneti tek u aprilu.

- Još nisam doneo odluku o nastupu na grend slemu u Parizu, ali i ako odlučim da igram, nastupaću na najviše dva turnira na šljaci pred Rolan Garos - rekao je za "Tenis magazin" Federer.

U Monte Karlu ove godine neće nastupati veliki broj igrača iz top 20. Osim Federera potvrđeno je da neće igrati ni povređeni Endi Marej, Sten Vavrinka, Huan Martin del Potro, Nik Kirjos, kao i Kevin Anderson, Džek Sok, Sem Kveri i Džon Izner.

Federer je ukupno u karijeri 13 puta igrao u Monte Karlu, a poslednji put 2016. godine, kada je u četvrtfinalu poražen od Žoa Vilfreda Conge.

Četiri puta igrao je finale, ali nikada nije osvojio pehar. Bolji od njega 2014. bio je zemljak Sten Vavrinka, dok ga je Rafa Nadal pobedio tri puta u nizu od 2006. do 2008. godine.

BONUS VIDEO: Prvotimac Zvezde sluša Maju Berović na putu za Zlatibor

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.