Federer pustio suze posle pobede: Legenda rekla zbogom tenisu, a Švajcarac nije mogao da ne zaplače! (VIDEO)
Rodžer Federer i Tomi Has, Foto: EPA/John G Mabanglo

Dugo se poznaju

Federer pustio suze posle pobede: Legenda rekla zbogom tenisu, a Švajcarac nije mogao da ne zaplače! (VIDEO)

Emotivan je to bio oproštaj veterana svetskog tenisa

Objavljeno:

Rodžer Federer pobedio, a onda zaplakao! Zvuči čudno, ali upravo to se dogodilo posle meča između njega i južnokorejskog čuda od deteta Hjeona Čunga.

Razlog za emocije kod Švajcarca bio je jedan drugi teniser - legendarni Tomi Has, njegov veliki prijatelj koji se upravo posle ovog meča i zvanično oprostio od tenisa.

Čuveni Nemac je još u avgustu odigrao poslednji meč, a poslednju profesionalnu pobedu je upravo zabeležio nad prvim teniserom sveta, na turniru u Štutgartu prošle godine.

I pored svega toga njih dvojica su veliki prijatelji i više od decenije su se družili i igrali jedan protiv drugog na ATP turu, pa zato ne čudi što je Federer morao da pusti poneku suzu dok je slušao Hasov oproštajni govor od igračke karijere.

- Smatram se srećnim što sam mogao da zarađujem za život igrajući profesionalni tenis više od dve decenije. Sport mi je doneo dragocena prijateljstva i mogućnost da putujem svetom i stvorim neverovatne uspomene - rekao je legendarni nemački teniser koji je od 2016. godine postao direktor Mastersa u Indijan Velsu.

Tomi Has se oprašta od igračke karijere
Tomi Has se oprašta od igračke karijerefoto: EPA/John G Mabanglo

Čuveni Nemac je tokom skoro dvodecenijske karijere bio prepoznatljiv po svojoj dugoj kosi, ali i stilu igre i borbenosti što se publici posebno dopadalo. Svojevremeno je čak bio i drugi teniser sveta, ali se može reći da su veliki problemi s povredama krivi što možda nije ostavio neki veći trag.

Što se tiče Federera on je trijumfom nad Čungom izjednačio najbolji start sezone u karijeri, pošto mu je ovo bio 18. uzastopni trijumf od početka godine.

BONUS VIDEO: Slavoljub Srnić nakon uručenja dresa sa brojem 100

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.