TENISKE LEGENDE NAPALE NOVAKA: Srbin na žestokom udaru zbog svoje ideje! (FOTO)
Foto: Reuters

atak

TENISKE LEGENDE NAPALE NOVAKA: Srbin na žestokom udaru zbog svoje ideje! (FOTO)

To je kraj Dejvis kupa, prodali su dušu turnira. Izvinite gospodine Dejvis rekao je Janik Noa, selektor francuskog Dejvis kup tima

Objavljeno:

Inicijativa Novaka Đokovića i Đerara Pikea da se napravi novi format Dejvis kupa u kom bi se igrao jedan turnir sa 16 selekcija, nije se dopao svima u svetu tenisa.

Prenatrpan ATP kalendar i mnogo turnira pokrenuli su ideju da se organizuje "Svetsko ekipno prvenstvo" kakvo je postojalo od 2012. godine.

Turnir bi bio organizovan u Aziji, Đoković i Pike bi u kasu takmičenja doneli između 30 i 40 miliona evra, a u organizaciji i finansiranju bi imali partnera iz Kine.

foto: AP

Selektor australijske selekcije Tod Vudbridž je rekao da bi ovakvim potezom bila "bačena bomba" na tenis. Ameli Morezmo i Janik Noa su slično okarakterisali inicijativu jednog turnira umesto više vikenda sve do finala.

To je kraj Dejvis kupa, prodali su dušu turnira. Izvinite gospodine Dejvis", rekao je Janik Noa, selektor francuskog Dejvis kup tima. Njegova sunarodnica Ameli Morezmo je promenu formata uporedila sa "smrtnom presudom".

- Ako dobro razumem, svi su tražili da se uradi reforma Dejvis kupa, a onda je tom takmičenju dosuđena smrtna kazna. Duh Dejvisa kupa će potpuno biti ugušen tim jednonedeljnim teniskim događajem u novembru. Nema više mečeva na domaćem terenu i revanša na strani, jesam li u pravu? - napisala je na društvenim mrežama Morezmo, bivša svetska broj 1.

foto: AP

Prednost bi od novog formata igrali teniseri zbog smanjenih napora u sezonama, a na gubitku bi bili navijači koji su do sada dolazili da prate mečeve tenisera kada nastupaju pod zastavom i grbom države za koju igraju.

BONUS VIDEO: Stanje terena u Subotici pred meč Spartak - Crvena zvezda

(Еspreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.