Kveri savladao Đerea, Izner slomio Ducijev otpor posle velike borbe i pet setova!
Laslo Đere i Sem Kveri, Foto: Fonet

dejvis kup

Kveri savladao Đerea, Izner slomio Ducijev otpor posle velike borbe i pet setova!

Poveli su Amerikanci su na otvaranju susreta Dejvis kupa

Objavljeno:

Teniska reprezentacija SAD povela je protiv Srbije sa 2:0 u meču prvog kola Dejvis kupa, pošto je Sem Kveri pobedio Lasla Đerea sa 6:7, 6:2, 7:5, 6:4 u Nišu, a. Meč Đerea i Kverija, 88. i 12. tenisera sveta, trajao je nešto više od tri sata.

-

Žao mi je što sam izgubio, imao sam neke polušanse, na 0:30 i 15:30, ali je najčešće je u tim trenucima Kveri odigrao dosta dobro. Što se tiče trećeg i četvrtog seta, dobro sam se osećao, mislim da sam dizao nivo igre do samog kraja, ali tako je i on uradio i danas je bio bolji od mene. Mislim da je imao i više sportske sreće. Ovo je bila nova situacija za mene iako sam prošle godine igrao prvi put pred domaćem publikom. Kad ste u Dejvis kupu ne igrate samo za sebe, već za ceo tim i državu. Prijalo mi je to što grupa naših navijača putuje sa nama i bodri nas - rekao je Đere.

U drugom meču duela Srbije i SAD kasnije sastali su se Dušan Lajović i Džon Izner. Amerikanac je slavio sa (6:3 6:4, 6:7, 6:3, 3:6, 7:6).

Duel je trajao tri sata i 19 minuta.

Duci je uspevao da se vrati dva puta iz mrtvih, ali je rival za nijansu bio koncetrisaniji i uspeo je da meč reši u svoju korist.

Pobednik ovog meča u narednom kolu Svetske grupe Dejvis kupa igra sa boljom selekcijom iz duela Madjarska Belgija.

BONUS VIDEO: Novica Veličković posle žreba za KRK

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.