POSLE VIŠE OD 20 GODINA: Serena Vilijams izbrisana sa WTA liste! (FOTO)
Serena Vilijams sa trofejom Australijan opena prošle godine, Foto: AP

Neverovatan istorijski momenat

POSLE VIŠE OD 20 GODINA: Serena Vilijams izbrisana sa WTA liste! (FOTO)

Vlasnica 23. Gren slem titule prvi put od kada je sa 16 godina ušla na WTA listu, ne nalazi se više na njoj

Objavljeno:

Nova WTA lista koja je osvanula u ponedeljak, nakon završetka Austrlijan opena, pretrpela je značajne promene, ali je jedan možda i najvažniji detalj ostao u senci smene na čelu.

Zbog toga što su mnogi bili osvrnuti na to da je Karolina Voznijacki titulom u Melburnu preuzela Simoni Halep mesto najbolje igračice svega, potpuno je u zapećak pala jedna istorijska činjenica.

Radi se o tome, da je na novoj WTA listi, prvi put posle 20 godina, izostavljeno ime najbolje i najtrofejnije teniserke u "open" eri tenisa, Serene Vilijams.

Da, tako je. Amerikanka je izbrisana sa WTA liste, obrisani su joj svi poeni, a razlog za to jeste što se navršilo tačno godinu dana od kada je odigrala svoj poslednji meč.

Ipak, vlasnica 23. Gren slem titule, nije odustala od tenisa, niti od novih pohoda i osvajanja trofeja, iako ima 36 godina i prošle godine rodila svoje prvo dete, već se u februaru vraća na teren, pošto nije uspela na vreme da se spremi za ovogodišnji Australijan open.

Serena je na WTA listu ušla u oktobru 1997. godine kao šesnaestogodišnjakinja i u narednih 20 godina, tri meseca i devet dana, je bila neprestano tu, uz određene uspone i padove.

Sa ulaskom u pozne igračke godine, kvaliteta, znanja, snage i veštine, ali ni uspeha joj nije manjkalo, pošto je do odlaska na porodiljsko, i dalje bila najdominantnija teniserka planete.

O tome na kraju krajeva svedoči i titula koju je prošle godine osvojila na Australijan openu, iako je u tom trenutku već bila trudna, ali je to krila sve do aprila.

Povratak kraljice tenisa se očekuje u FED kupu, gde će nastupati za tim SAD protiv Holandije, a prvi takmičarski turnir će joj biti u martu u Indijan Velsu.

BONUS VIDEO: Novica Veličković posle poraza od Zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.