FEDERER KIDIŠE DA STIGNE NOVAKA: Berdih nikada neće naučiti, Rodžer na putu ka 20. Gren slemu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA/Lukas Coch

Kod njega nema iznenađenja

FEDERER KIDIŠE DA STIGNE NOVAKA: Berdih nikada neće naučiti, Rodžer na putu ka 20. Gren slemu! (FOTO) (VIDEO)

Švajcarac je lako našao svoj put do polufinala gde će mu protivnik biti Čung

Objavljeno: 12:12h

I dok drugi teniseri osciliraju i svašta im se dešava, jedna stvar je i dalje konstantna u tenisu, a to je da je Rodžer Federer uvek na potrebnom nivou, kad nije povređen.

Švajcarski teniser hita ka svojoj 20. Gren slem tituli u karijeri, prema kojoj mu je takoreći otvoren put ispadanjem Nadala i Đokovića i neigranjem Marija.

Rodžer Federer je na putu ka svojoj 6. tituli na Australijan openu
Rodžer Federer je na putu ka svojoj 6. tituli na Australijan openufoto: Reuters

Osetio je to veteran i branilac titule na Australijan openu, pa je zato i pojačao gas nakon nešto slabijeg početka protiv Tomaša Berdiha u četvrtfinalu i na kraju ga lako počistio 7:6, 6:3, 6:4 za mesto u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije.

Kao i u brojnim njihovim međusobnim mečevima tokom prethodnih godina i na ovom se desila ista ili slična situacija, Čeh krene jako i agresivno od starta, ali ga drugi rekorder po broju Gren slem titula najpre primiri, a onda "ubije".

Tomaš Berdih je izgubio i 9. meč zaredom od Federera
Tomaš Berdih je izgubio i 9. meč zaredom od Federerafoto: Reuters

Vodio je Berdih i 3:0 i 4:1, ali ni to mu nije bilo dovoljno da osvoji prvi set, već se Federer u stilu svih velikih šampiona vratio i preko taj-brejka stigao do vođstva u setovima.

I to je bilo sve u suštini što se moglo videti od Čeha, jer je u preostala dva seta švajcarski veteran u suštini odradio posao koliko mu je bilo potrebno samo da se domogne novog Gren slem polufinala.

Rodžer Federer ima 36. godina ali mu to uopšte ne predstavlja problem
Rodžer Federer ima 36. godina ali mu to uopšte ne predstavlja problemfoto: AP

Za mesto u finalu će igrati protiv Hjeon Čunga, koji je do svog prvog polufinala došao preko Novaka Đokovića, svog idola, dok su drugi polufinalni par Kajl - Edmund i Marin Čilić.

Jasno vam je verovatno sada zašto je Švajcarac i u svojoj 36. godini najbliži osvajanju svog šestog trofeja u Melburnu, čime bi se izjednačio sa Novakom Đokovićem i Rojom Emersonom po broju titula na Australijan openu.

BONUS VIDEO: SRBIN UŽIVA VELIKO POŠTOVANJE: Najskuplji igrač u istoriji Mančester junajteda podelio sa fanovima jako važnu informaciju za Nemanju Matića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.