Čuveni trener Serene Vilijams ovde vidi Đokovićevu grešku: Tvoj lakat je sad duplo opterećeniji sa promenom servisa! (VIDEO)
Patrik Muratoglu kritikuje Đokovićevu promenu načina servisa, Foto: Printscreen/Twitter/Eurosport UK

Kritike

Čuveni trener Serene Vilijams ovde vidi Đokovićevu grešku: Tvoj lakat je sad duplo opterećeniji sa promenom servisa! (VIDEO)

Patrik Muratoglu smatra da srpski teniser nije doneo dobru odluku

Objavljeno:

Novak Đoković je pokušao da usled povrede lakta zbog koje je pauzirao šest meseci promeni svoj način serviranja i to je demonstrirao na Australijan openu, ali ni to nije dalo rezultata.

Taj desni lakat i dalje pravi ogroman problem i bolove, eliminisan je u osmini finala, a po svemu sudeći čeka ga nova pauza tokom koje će videti na koji način će pokušati konačno da reši problem koji ima.

I dok su svi mislili da će mu novi način serviranja pomoći u borbi sa laktom, potpuno suprotno mišljenje ima čuveni Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, koji smatra da sa ovim novim načinom srpski teniser u stvari još dodatno opterećuje povređeni lakat.

- Jednostavno, ne razumem. Prilikom pokreta za servis on dva puta opterećuje lakat. Prvo, kada priprema udarac, pokretom na gore odlaganjem kretanja glave reketa, što se prenosi na ruku, nakon čega sledi spoljna rotacija i savijanje pod pritiskom. Potom, pokret kada udara, kada koristi zglob gde je lakat opet pod pritiskom. Da je Novak promenio jednu od ove dve stvari, razumeo bih, ali ovo je previše - rekao je Muratoglu.

On ne kaže da je promena načina serviranja uticala negativno na Novakovu igru, samo smatra da to nije dobar potez.

- Mnogo igrača je menjalo tehniku servisa, i to često. Nadal je to nekoliko puta radio. Njegov današnji udarac nema veze sa onim kada je prvi put osvojio Rolan Garos, sa 19 godina - zaključio je trener najtrofejnije teniserke u "open eri".

BONUS VIDEO: Doček za Čarlsa Dženkinsa pre meča Crvena zvezda - Himki

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.