OBRADOVIĆ KRITIKUJE NOVAKOV IZBOR TRENERA: Agasi je kontroverzan, a prljavi Štepanek je grozan sa svake strane!
Andre Agasi i Radek Štepanek su od ove godine treneri Novaka Đokovića, Foto: EPA / Mark Cristino

Ne sviđa mu se

OBRADOVIĆ KRITIKUJE NOVAKOV IZBOR TRENERA: Agasi je kontroverzan, a prljavi Štepanek je grozan sa svake strane!

Bivši selektor Dejvis kup tima Srbije ne gleda blagonaklono na Đokovićevu odluku ko mu je u stručnom štabu

Objavljeno:

Nije se Novak Đoković vratio na teren posle šestomesečne pauze zbog povrede, onako kako se teniska javnost nadala i očekivala.

Srpski teniser je doživeo poraz u osmini finala Australijan opena od Hjeon Čunga, a uz sve to situacija sa povređenim laktom je daleko od rešene i po svemu sudeći izgleda da mu zbog toga sledi nova pauza.

Bivši selektor Dejvis kup reprezentacija Srbije, Bogdan Obradović, je neko ko je vrlo blisko sarađivao sa nekadašnjim svetskim brojem 1, ali je u prethodnom periodu često umeo da kritikuje neke njegove poteze.

Bogdan Obradović kritikuje izbor stručnog štaba Novaka Đokovića
Bogdan Obradović kritikuje izbor stručnog štaba Novaka Đokovićafoto: Marina Lopičić

Tako je i sada posle poraza u Melburnu, Obradović prokomentarisao Novakov izbor stručnog štaba.

- Novak je uzeo, za mene, dve najkontroverznije ličnosti tenisa. To je Andre Agasi koji dolazi iz jedne ogromne, velike sportske zemlje Amerike i koji je bivši svetski broj jedan. Andre je sjajan čovek. Mene je šokirao kada je oženio Štefi Graf, koja je po karakteru apsolutno njegova suprotnost. Agasi je sa onim repićima izgledao kao neki roker ili reper, a sa druge strane je bila prava strejt Nemica. Agasi je bio sa Bruk Šilds, sa glumicama i manekenkama. Apsolutno sam se šokirao kada su se Agasi i Štefi spojili. Bio sam i beskonačno ljubomoran. Vrlo je interesantno da je Novak uzeo jednog takvog lika. On se naslušao prilično priča o Agasiju od mene. Nenad Zimonjić i ja smo bili i gosti kod Agasija kući, provodili vreme zajedno - rekao je Obradović za TV Banat.

Međutim, mnogo je kritičniji zbog dovođenja Radeka Štepaneka koji je tokom karijere stekao reputaciju ne baš fer sportiste, a često je pribegavao i prljavim potezima (sećamo se kako je Janku Tipsareviću pokazao srednji prst na pozdravu na mreži prim. aut.)

Radek Štepanek je tokom karijere često umeo da pribegava prljavim potezima
Radek Štepanek je tokom karijere često umeo da pribegava prljavim potezimafoto: Fonetap

- Sa druge strane je uzeo Radeka Štepaneka. Jedan je od najbezobraznijih likova iz Češke koja je fenomenalna zemlja i koja ima izuzetne teniske rezultate, od Martine Navratilove, Ivana Lendla, pa na ovamo. Štepanek je "prljav", bezobrazan, grozan sa svake moguće strane, ali je vrlo interesantan. Novak je čak imao neka loša iskustva s njim, kao što je imao Janko i svi mi zajedno. Novak ga je izabrao u svom timu, čak je izjavio da su oni dobri prijatelji. To me sve totalno šokiralo, sad me interesuje šta će to neko novo prijateljstvo u Novakovoj glavi da doprinese njegovom tenisu - rekao je Obradović.

BONUS VIDEO: Džejms Feldin posle poraza Crvene zvezde od Himkija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.